Een heerlijke smeuïge brownie is al super lekker. En als je van pindakaas houdt, is deze brownie helemaal overheerlijk! Met of zonder chocoladestukjes in, want dat kies je zelf.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Beboter een vierkante bakvorm en bestuif goed met bloem. Zie tip.
Smelt 100 g pure chocolade, 150 g melk chocolade, 75 g pindakaas en 75 g boter au bain-marie. Zie tip.
Haal de kom met chocolade uit het warme water en laat afkoelen.
Klop in een nieuwe kom 5 eieren los samen met de 250 g donkere bastaardsuiker / donkere kandijsuiker.
Voeg de gesmolten chocolade toe bij de eieren en de suiker.
Zeef 150 g bloem boven het mengsel en roer goed door
Doe de helft van het deeg in de vorm.
Snij 100 g melkchocolade in kleine stukjes en verdeel ze over het deeg in de vorm.
Voeg 100 g pindakaas bij het overige beslag in de kom en meng dit goed.
Doe dit beslag ook bij in de vorm over het deeg met de chocoladestukjes.
Bak het beslag 20 minuten in de oven en laat afkoelen.
Snij in stukken.
Smakelijk.
Tips:
Je kan ook bakpapier in de vorm leggen om de brownies goed te kunnen ontvormen.
Bij au bain marie kook je een bodem water in een grotere pot waarin een kleinere pot past. De bodem van de kleine pot mag het water wel net raken. Je legt de chocolade in de kleinere pot en zet die, als het water kookt, met pot en al in de grootste kookpot. Zo kan de chocolade rustig smelten.
Je kan ook 250 g melkchocolade smelten, en geen stukjes chocolade apart toevoegen, maar wij vinden die knapperige stukjes wel lekker.
Origineel bak je brownies met pure of fondant chocolade. Wij kiezen voor een iets zachtere smaak en gebruiken melk chocolade.
Je kan ook met een vork wat lijnen in het beslag 'vegen' zodat het beslag zich een beetje mengt.
Bereidingstijd:
Je kan deze brownies op 20 minuten in de oven zetten. De brownies moeten ook nog eens 20 minuten bakken.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Hozzászólások