top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Cannelloni met spinazie

Bijgewerkt op: 29 jun. 2022

Echt comfortfood met de grote C. Deze ovenschotel kan echt iedereen bekoren. Het vullen is even een werkje, maar als ie in de oven zit, kan je nadien met een opgeruimde keuken echt zo hard genieten!



Ingrediënten:


Bereidingswijze:

  • Maak de tomatensaus van een eerdere post. Zonder de kappertjes, Wel met basilicum. Die ingrediënten staan hier bovenaan naast het dienblad.

  • Snij een teentje look en een (rood) uitje fijn.

  • Bak 500g gehakt aan met de helft van de look en de ui. Doe er Italiaanse kruiden bij.

  • Stoof ui en look in een grote pot en voeg de zak spinazie toe. Die slinkt echt heel snel heel hard! Roer goed.

  • Voeg een kuipje ricotta en een lepel bouillon (of half blokje) en zout en peper toe.

  • Mix goed.

  • Voeg het gehakt bij de spinazie. En meng.

  • Doe een laagje tomatensaus in een grote ovenschaal.

  • Hang een spuitzak in een smalle maatbeker en vul met de vulling. (

  • Handige tip 1) Het past normaal net. Ook handig is om de zak bovenaan dicht te maken met een clip.

  • (Handige tip 2. Als je dan knijpt, kan de vulling enkel maar naar beneden)

  • Knip de spuitzak onderaan open zodat je net een gaatje hebt waar de vulling vlot door kan, maar dat zeker ook niet groter is dan de opening van de cannelloni.

  • Zet een buisje rechtop en spuit de vulling erin. Als ie vol is, leg je hem in de tomatensaus. Met 2 gaat dat super vlot: de ene pakt de buisjes en de andere bedient de spuitzak.

  • Probeer het bij 1 laag te houden zodat ze allemaal in de saus liggen, en iedereen een lekker kaas korstje heeft.

  • Zet de cannelloni helemaal onder met tomatensaus.

  • Bestrooi met gemalen kaas.

  • Bak 22 minuten in de voorverwarmde oven op 180’°.


Tips:


  • Bij het vullen is een helper wel handig, en ik heb het geluk dat ik er zo 2 heb.

  • Deze schotel kan de diepvries in.

  • Veggie: Dit kan uiteraard ook met vegetarisch gehakt.


Bereidingstijd:

Dit gerecht kan op 40 minuten in de oven. Ik heb altijd wel een helper die even de cannellonirolletjes mee rechtop houdt terwijl ik er de vulling in spuit, of andersom.

Na 22 minuten komt deze super lekkere maaltijd uit de oven. En intussen is de hele keuken opgeruimd. Handig toch?





750 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page