Een heerlijk bord chili con carne, boordevol mals gehakt, sappige tomaten, en een perfecte mix van kruiden en specerijen laat je smaakpapillen tintelen. Geserveerd met een zijdezachte laag quacamole en zure room is deze chili een onweerstaanbare verleiding voor elke liefhebber van comfortfood.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Bak 600g gehakt rul met 1 à 2 teentjes fijn gesneden look en 2 fijn gesneden uien en/of sjalotten.
Bak 1 fijn gesneden rode en 1 gele paprika in blokjes mee.
Voeg 3 eetlepels Mexicaanse kruiden en 1 theelepel Chilipeper of cayennepeper toe. Je kan uiteraard ook zelf of extra kruiden met chilipeper / cayennepeper / paprikapoeder / komijn / ...
Maak een kuiltje en voeg de tomatenpuree toe. Bak de tomatenpuree al roerend in het kuiltje voor 2 minuten mee.
Voeg 4 lekkere trostomaten in stukken toe. Zie tip. Meng goed.
Laat 10 minuten pruttelen. Af en toe eens goed roeren.
Voeg 1 blikje rode bonen en 1 blikje mais toe.
Proef en kruid eventueel nog bij. Kruid ook met zout en peper.
Smullen! Al wordt de saus lekkerder als ie wat kan trekken.
Smakelijk!
Veggie
Je kan vegetarisch gehakt nemen om de Chili te maken.
Tips:
Deze Chili con carne kan je ook al een dag op voorhand maken, dan is het nog lekkerder.
Je kan ook een zakje Burrito of Taco kruiden toevoegen.
De tomaten zijn het lekkerst zonder het velletje en zonder de pitten. Kruis ze in en leg ze 1 minuut in kokend water. Dan haal je het velletje er zo af. Gebruik de pitten eventueel in een soep. Ze kunnen ze wel bij, geen probleem!
Liever geen mais of bonen? Dat kan uiteraard ook.
Je kan ook tabasco of sriracha gebruiken om er meer pit in te steken.
Bewaren / Invriezen
Je kan de saus perfect 2 dagen in de koelkast bewaren.
Je kan de saus ook perfect invriezen.
Bereidingstijd:
Dit gerecht maken neemt wel een dik half uur in beslag.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments