Chocoladekoekjes zijn een echte traktatie. De combinatie van een crunchy koekje met een zachte binnenkant, en dan die stukjes chocolade,... Dat is onweerstaanbaar.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 170°C.
Meng 100 g zachte boter met 150 g suiker tot een romig geheel.
Voeg 1 ei en 1 koffielepel vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.
Voeg 200 g bloem, 1 soeplepel bakpoeder en een snuifje zout toe en meng het deeg voorzichtig.
Meng 100 g chocoladebolletjes door het deeg.
Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Verdeel het deeg in 12 stukjes en maak er balletjes van.
Leg de balletjes op de bakplaat, met genoeg plaats tussen de koekjes.
Doe eventueel nog extra stukjes chocolade op de koekjes.
Bak de koekjes 15 minuten op 170 °C.
Aanvallen maar!
Tips
Maak er voldoende want ze zijn snel op.
De koekjes zijn na het bakken nog een beetje zacht. Na het afkoelen worden ze harder.
Mealprep / Bewaren
Je kan deze chocoladekoekjes een paar dagen bewaren in een afgesloten doos.
Bereidingstijd:
Het deeg voor deze chocoladekoekjes is op 10 minuten klaar.
Hou er wel rekening mee dat het deeg 1 uur in de koelkast moet rusten.
Nadien nog eens 10 minuten om de koekjes in de oven te schuiven.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments