top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Citroencake

Een heerlijk malse cake met een vleugje citroen. En er is ook Griekse yoghurt in het deeg verwerkt. Deze smaakt echt altijd.



Ingrediënten



Bereidingswijze:

  • Doe 150 g malse boter in de mengkom van de keukenmachine.

  • Voeg 250 g suiker en 1 vanillesuiker toe en meng goed.

  • Voeg 5 eieren één voor één toe. Laat de machine draaien.

  • Rasp de schil van 1 citroen en doe dat ook bij het beslag.

  • Zeef 250g zelfrijzende bloem bij het beslag.

  • Voeg ook 150g Griekse yoghurt toe aan het beslag.

  • Meng het beslag.

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Vet een cakevorm goed in met boter en bestrooi met bloem. Doe het overtollige bloem weg.

  • Doe het beslag in de cakevorm en zet hem in de voorverwarmde oven.

  • Bak de cake 50 à 60 minuten op 180°C (50 à 60 minuten gemiddeld).

  • Check met een stokje. Zie website voor tips.

  • Smakelijk

Tips:

  • Je kan de cake uiteraard naar eigen wens wat zuurder maken door extra citroenschil en/of 2 lepels citroensap toe te voegen.

  • Je kan de cake ook met gewone yoghurt maken.


Bereidingstijd:

Je kan dit lekkers op 5 minuten in de oven zetten.


1.092 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelbollen

Tulband cake

bottom of page