Een heerlijk malse cake met een vleugje citroen. En er is ook Griekse yoghurt in het deeg verwerkt. Deze smaakt echt altijd.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Doe 150 g malse boter in de mengkom van de keukenmachine.
Voeg 250 g suiker en 1 vanillesuiker toe en meng goed.
Voeg 5 eieren één voor één toe. Laat de machine draaien.
Rasp de schil van 1 citroen en doe dat ook bij het beslag.
Zeef 250g zelfrijzende bloem bij het beslag.
Voeg ook 150g Griekse yoghurt toe aan het beslag.
Meng het beslag.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een cakevorm goed in met boter en bestrooi met bloem. Doe het overtollige bloem weg.
Doe het beslag in de cakevorm en zet hem in de voorverwarmde oven.
Bak de cake 50 à 60 minuten op 180°C (50 à 60 minuten gemiddeld).
Check met een stokje. Zie website voor tips.
Smakelijk
Tips:
Je kan de cake uiteraard naar eigen wens wat zuurder maken door extra citroenschil en/of 2 lepels citroensap toe te voegen.
Je kan de cake ook met gewone yoghurt maken.
Bereidingstijd:
Je kan dit lekkers op 5 minuten in de oven zetten.
Comments