Super lekkere lunch. Aperitief. Voorgerecht. Dinner. Alles kan. 💛
Het is gezond genieten. En dat kan dan soms dubbel en dik smaken.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Rasp de courgette zonder zaadlijsten en laat ze in een handdoek goed uitlekken. Spreid ze nadien goed op de handdoek, rol op en knijp het sap er nog uit.
Snij de look, sjalotjes en bieslook fijn.
Meng 4 lepels (Griekse) yoghurt, met 1/3de look en 1/3de bieslook en twee lepels citroen tot een sausje.
Doe de courgette in een kom en voeg de look, sjalot, bieslook, 1 koffielepel kurkuma, 50g parmezaan, half pakje fijngesneden feta, geklopt eitje, 50g amandelmeel en 50g bloem toe. (Bloem stond niet mee op de foto!)
Kruid bij met peper en zout en een koffielepel vloeibare bouillon. En wat je lekker vindt.
Meng goed
Maak met een ijsschep of een lepel hoopjes / burgers en bak die in vetstof in de pan.
Doe dit op een rustig vuurtje, dan bakken ze mooier en kan je ze vlotter omdraaien.
Je kan ook 1 grote bakken in de heel pan.
Lekker met een sausje en / of met een slaatje.
Tips:
Bereidingstijd:
Je kan dit lekkers op 15 minuten op tafel zetten.
Comments