top of page

Courgette-burgers

Foto van schrijver: Joke & FélienJoke & Félien

Super lekkere lunch. Aperitief. Voorgerecht. Dinner. Alles kan. 💛

Het is gezond genieten. En dat kan dan soms dubbel en dik smaken.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Rasp de courgette zonder zaadlijsten en laat ze in een handdoek goed uitlekken. Spreid ze nadien goed op de handdoek, rol op en knijp het sap er nog uit.

  • Snij de look, sjalotjes en bieslook fijn.

  • Meng 4 lepels (Griekse) yoghurt, met 1/3de look en 1/3de bieslook en twee lepels citroen tot een sausje.

  • Doe de courgette in een kom en voeg de look, sjalot, bieslook, 1 koffielepel kurkuma, 50g parmezaan, half pakje fijngesneden feta, geklopt eitje, 50g amandelmeel en 50g bloem toe. (Bloem stond niet mee op de foto!)

  • Kruid bij met peper en zout en een koffielepel vloeibare bouillon. En wat je lekker vindt.

  • Meng goed

  • Maak met een ijsschep of een lepel hoopjes / burgers en bak die in vetstof in de pan.

  • Doe dit op een rustig vuurtje, dan bakken ze mooier en kan je ze vlotter omdraaien.

  • Je kan ook 1 grote bakken in de heel pan.

  • Lekker met een sausje en / of met een slaatje.

Tips:



Bereidingstijd:

Je kan dit lekkers op 15 minuten op tafel zetten.




Comments


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page