Deze is heel lekker. Courgette's zijn er in het seizoen in overvloed. En dan kan je eens afwisselen met een vleugje basilicum en munt. Hij wordt dan net nog iets lekkerder.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Op het vuur:
Hak de ui en sjalot fijn.
Stoof 3 minuten in 1 el olie.
Snij de courgette, selder en het wit en lichtgroen van de prei grof en voeg toe.
Zet net onder warm water, voeg 1 kl tijm, eventueel enkele blaadjes basilicum, 3 bouillonblokjes (kip en tuinkruiden) en z+p toe.
Laat 12 minuten koken.
Als je van munt houdt, voeg je 3 blaadjes toe.
Mix de soep fijn.
Voeg 2 el Ricotta toe.
Voeg naar believen nog water toe, afhankelijk hoe dik je de soep wenst.
Je kan nog een gele courgette fijn snijden en stoven in olie. Zo heb je een lekkere crunch in de soep.
Smakelijk.
Voor de thermomix vrienden:
Hak de ui en sjalot op stand 4.
Stoof 3 minuten in 1 el olie op 105°C op stand 1
Snij de courgettes, een stengel selder en het wit en lichtgroen van de prei grof en voeg toe.
Zet net onder warm water, voeg 1 kl tijm, eventueel enkele blaadjes basilicum, 3 bouillonblokjes (kip en tuinkruiden) en z+p toe.
Laat 12 minuten koken op 105’ op stand 1.
Als je van munt houdt, voeg je 3 blaadjes toe.
Mix de soep 1 minuut op stand 10.
Voeg eventueel 2 el Ricotta toe.
Voeg naar believen nog water toe, afhankelijk hoe dik je de soep wenst.,
Je kan nog een gele courgette fijn snijden en stoven in olie. Zo heb je een lekkere crunch in de soep.
Smakelijk.
Serveertips:
De soep is ook lekker zonder de ricotta. Je kan eventueel een scheutje room toevoegen.
Bereidingstijd:
De soep staat op 15 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments