Chinese dumplings met een heerlijke vulling van scampi en lenteui, met smaakmakers zoals look, gember en natuurlijk ook sojasaus. Kenmerkende smaken voor de Aziatische keuken, we zijn er dol op! Ze zijn een feestje om op tafel te zetten!
Ingrediënten:
Bereidingswijze: voor 22 stuks
Laat een pakje Dumplingsvellen rustig ontdooien.
Pel 500 g scampi en verwijder het darmkanaal.
Snij de scampi in stukjes van maximum 1 cm.
Pers 3 teentjes look uit boven een schaal.
Snij een duimgroot stuk gember in kleine stukjes en pers die ook uit boven de schaal. Je kan de gember ook schillen, en dan zeer fijn snijden.
Meng er 3 eetlepels sojasaus en 1 theelepel sriracha / tabasco / chilipeper onder.
Snij 2 lenteuitjes fijn en voeg ze toe aan de schaal.
Voeg een handje geknipte koriander toe als je dat lekker vindt.
Kruid met zout en peper.
Doe de stukjes scampi bij in de schaal en meng goed.
Leg telkens 4 lapjes dumplingdeeg op tafel. Gewoon omdat dat praktisch werkt.
Vul ze met een soeplepel vulling.
Maak de randen vochtig met water. zie tip.
Neem per dumplings de vier hoeken rustig naar boven en knijp het deeg toe.
Maak zo alle dumplings.
Verhit 3 eetlepels olie in een pan.
Bak de dumplings 1 tot 2 minuten aan zodat de onderkant mooi bruin wordt.
Voeg water bij in de pan zodat alle dumplings in een 0.5 cm water staan.
Leg een deksel op de pan en laat de dumplings in 2 tot 3 minuten gaar stomen.
Maak intussen een sausje van 2 eetlepels sojasaus met 2 eetlepels oestersaus of zoete chilisaus. Of serveer deze 2 sauzen apart.
Bestrooi de dumplings met stukjes lenteui, koriander of bieslook, en eventueel met (geroosterde) sesamzaadjes.
Smakelijk!
Tips:
Je kan nog sesamzaadjes toevoegen aan het sausje.
Je kan het sausje nog pittiger maken met tabasco als je wenst.
Wij maken de dumplings nat met een vinger die we telkens in ee bodemje water steken. Met een kwastje kan het ook.
Je kan dit gerecht perfect zonder koriander maken.
Mealprep / Bewaren
Je kan de dumplings na het stomen nog 1 dag afgedekt in de koelkast bewaren. Warm de dumplings terug op door ze terug 1 minuut te stomen.
Bereidingstijd:
Deze dumplings maken kost je een beetje ''prul'tijd. Het is misschien even zoeken, al ben je snel een echte pro. Ze zijn dan ook wel echt de moeite. Op 30 minuten kan je de dumplings maken.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comentarios