Frangipoire
- Joke & Félien

- 3 sep
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 8 okt
Deze klassieke frangipanetaart geven wij een twist door op een bodem van zanddeeg een laagje abrikozenconfituur te smeren waarop de malse vulling van amandeldeeg terecht komt. Daar nog een sappig peertje bij. Heerlijk.

Ingrediënten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180’C.
Beboter een ronde taartvorm en bestrooi met bloem.
Leg een lap bladerdeeg op de bodem van de vorm.
Beleg een bakpapiertje op het deeg en leg er bakparels of rijst bovenop.
Bak het deeg al 8 minuten in de oven op 180’C.
Maak intussen het frangipanedeeg.
Doe 150 g boter op kamertemperatuur in een mengkom met 190 g suiker, 1 eetlepel citroensap en eventueel 1 eetlepel amandel-extract.
Klop dit een paar minuten op.
Klop 3 eieren op, en voeg nadien lepel per lepel het ei toe terwijl je het deeg zachtjes verder klopt. Het deeg kan even gaan schiften, maar dat komt goed.
Schraap ook het deeg af en toe van de randen weg.
Meng 90 g zelfrijzende bloem met 110 g amandelmeel en een snuifje zout.
Voeg dit rustig toe terwijl je het deeg mengt.
Haal de taartvorm uit de oven.
Smeer een dun laagje confituur (knoessel of abrikozen) op het deeg.
Doe het frangipanedeeg in de taartvorm.
Schil de peren, snij ze in 4 en maak in elk stuk peer wat inkepingen.
Wrijf met een halve citroen over de peren zodat ze niet bruin worden.
Leg de peren in het deeg.
Je kan de taart nog met gebakken amandelschilfers bestrooien.
Bak de cake in totaal 55 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C. Eerst 40 minuten, pak hem in met aluminiumfolie als hij te bruin wordt en bak nog 15 minuten verder. Let op! De tijd is afhankelijk van je oven!
Laat 10 minuten afkoelen voor je hem ontvormt.
Laat afkoelen op een rooster.
Bestrijk met glazuur als je dat wenst.
Smakelijk
Tips:
Glazuur maak je van 7 eetlepels citroensap gemengd met 100 g bloemsuiker.
Als je niet van de smaak van citroen houdt, kan je ook water gebruiken om glazuur te maken.
Je kan perfect zelf bloemsuiker maken door suiker te mixen in een kleine keukenrobot.
Je kan ook zanddeeg, taartdeeg of kruimeldeeg gebruiken voor deze taart.
Bereidingstijd:
Je kan deze lekkere frangipoire op 15 minuten in de oven zetten.
klaar.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!




Opmerkingen