Deze klassieker uit de Franse keuken mocht niet ontbreken op onze website. Deze hartverwarmende soep met een broodje met gesmolten kaas smaakt ideaal op een koude dag.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:
Op het vuur:
Schil 1 kg uien en snij ze dan dwars door en dan in fijne ringen.
Doe 1 klontje boter in een stoofpan en bak, op een zacht vuurtje, de helft van de uien mooi lichtbruin aan. Roer ook eens door de uien zodat ze allemaal mooi lichtbruin kleuren.
Doe die gebakken uien alvast in een kookpot.
Herhaal weer door een klontje boter in de pan te doen en bak de andere helft van de ui mooi lichtbruin aan.
Doe ook deze gebakken ui in de kookpot.
Voeg 1 liter water en 2 bouillonblokjes toe (kip of tuinkruiden).
Voeg 2 takjes tijm en 2 laurierblaadjes en peper en zout toe.
Laat de soep zachtjes 20 minuten koken.
Maak intussen je kaasbroodjes door sneetjes (oud) stokbrood met gemalen kaas te beleggen en die in de oven op 150°C te laten smelten. Je moet de kaasbroodjes niet te bruin laten worden, zodat de kaas nog lekker smeuig is.
Smakelijk.
Voor de thermomix vrienden.
Deze soep is toch wel specifiek lekker omwille van de fijn gesneden ui ringen, die eerst mooi aangebraden worden.
Nadien zou je de soep in de thermomix kunnen koken: 20 minuten op 95°C.
Tips:
Het is belangrijk dat de ui mooi kan aanbakken, vandaar dat je de ui best niet allemaal tegelijk aanbakt.
Deze soep ik lekker vol met ui. Als je liever nog wat meer bouillon hebt, dan voeg je nog water en nog een half bouillonblokje toe.
Serveertips:
Je kan ook een beschuit of een dikke snee brood nemen in plaats van een restje stokbrood.
Variatietips
Deze uiensoep met Camembert en kruidenkaas is ook heel lekker.
Bereidingstijd:
Deze Franse uiensoep staat op 20 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Opmerkingen