Ben je op zoek naar een verrukkelijk ontbijt of vieruurtje waar je van kan smullen? Probeer dan eens pannenkoekjes met gebakken banaan! Deze smakelijke combinatie van zachte pannenkoekjes en zoete, gekarameliseerde bananen is perfect voor een lekker momentje, een ontspannen zondagochtend of een speciale gelegenheid.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Meng 120 g zelfrijzende bloem met 1 eetlepel kaneelsuiker, 150 ml melk, 1 ei en 20 g gesmolten boter tot een beslag. Voeg een snuifje zout toe.
Pel 3 zeer rijpe bananen en snij de bananen in dunnen plakken. Elke banaan mag in de lengte in 3 gesneden worden en dan verdeel je elk stuk nog eens in 3.
Leg de bananen in het beslag. Roer voorzichtig om in het beslag.
Verhit boter in een pannenkoekenplan.
Haal de plakken banaan 1 voor 1 uit het beslag en leg de pan vol. zie dat er rond elk stuk banaan een eetlepel deeg zit, zodat je een pannenkoekje krijgt.
Bak de pannenkoeken bruin, en draai ze voorzichtig om met een spatel.
Duw het pannenkoekje met de spatel platter en bak dan ook de andere kant. Je plet de banaan dus een beetje in het deeg.
Als de beide zijden mooi bruin gebakken zijn, leg je de banaanpannenkoeken even op een bord opzij.
Herhaal met bakken tot de stukken banaan en het deeg op is.
Deze banaanpannenkoeken zijn super lekker met poedersuiker.
Genieten!
Met de Thermomix
Meng 120 g zelfrijzende bloem met 1 eetlepel kaneelsuiker, 150 ml melk, 1 ei en 20 g gesmolten boter tot een beslag. Doe dit 30 seconden op stand 6. Voeg een snuifje zout toe.
Volg de rest van de stappen.
Tips:
Stel dat ze niet op zijn ;-), dan kan je ze nadien nog koud op eten. Ja dan zijn ze ook lekker.
En als je geen kaneelsuiker vindt, dan doe je vanillesuiker met een tl eetlepel (vanille)kaneelpoeder. Je kan er eventueel nog een snuifje kaneel aan toevoegen.
Bereidingstijd:
Je kan deze banaanpannenkoeken op 1 minuten op tafel zetten.
Comentarios