top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Gegrilde langoustines

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023

Wij vinden het super gezellig om samen te genieten van een lekkere maaltijd. De langoustines zijn heerlijk. Al is het nog lekkerder om met een homp brood de jus uit de schaal op te dippen.

Recept voor gegrilde langoustines met boter, citroen, look, olijfolie, stokbrood, bieslook en koriander


Ingrediënten:

Ingrediënten voor gegrilde langoustines met boter, citroen, look, olijfolie, stokbrood, bieslook en koriander

Bereidingswijze:

  • Als je diepvrieslangoustines gebruikt, spoel je ze even onder lauw stromend water tot het ijs eraf is. Dan leg je ze op een bord om ze te ontdooien.

  • Maak kruidenboter door 200g zachte (plantaardige) ongezouten boter met 3 fijn gesneden teentjes look, 1 handje fijn geknipte peterselie, 1 handje fijn geknipte bieslook en 1 eetlepel lekker zout en peper te mixen.

  • Verwarm de oven voor op 190°C.

  • Neem een grote ovenschaal of neem de bakplaat met een bakpapier erop.

  • Maak de langoustines schoon door ze langs de onderkant in het midden dwars door te snijden. Dan zie je net onder de kop een geelbruine brij zitten; dat is de maaginhoud. Verwijder die en gooi dat weg. (Zie de stap voor stap foto's)

  • Leg de langoustines met de kant van de schaal op de bakplaat. Het vruchtvlees ligt dus bovenaan.

  • Doe een paar scheuten lekkere olijfolie over de langoustines.

  • Leg tussen de langoustines een tiental theelepeltjes kruidenboter.

  • Zet de langoustines 6 minuten in de oven plus grillstand, op 190°C.

  • Rasp er nog een beetje citroen of limoenschil over als je dat lekker vindt.

  • Kruid nog af met een lekker zout en zwarte look.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Je kan ook gezouten boter gebruiken.

  • Je kan de kruidenboter kruiden naar wens. De peper die wij toevoegen heeft een pittige beet. De citroenpeper maakt het fris. Een kneepje citroen kan je ook toevoegen als je dat wenst.

  • Je kan uiteraard ook kruidenboter kopen, maar het is echt snel gemaakt en minstens even lekker.

  • Je kan de langoustines op een mooie schaal leggen, maar zie dat je de lekkere jus en olie ook zeker niet verloren laat gaan.

  • Werk met dit weer net voor het eten, want je wil de langoustines vers op je bord krijgen.

  • Je kan de Langoustines ook 6 minuten in / op een warme bbq grillen.


Kruidenboter met de Thermomix

  • Hak 3 teentjes gepelde look 4 seconden op stand 5.

  • Voeg een hand grof geknipte peterselie en bieslook toe.

  • Voeg 1 eetlepel lekker zout toe.

  • Mix 4 seconden op stand 5.

  • Voeg 200g (plantaardige) boter in blokjes toe.

  • Mix een paar keer 5 seconden op stand 5.

  • Spatel naar beneden en herhaal tot je een smeuige boter hebt.

  • Je kan deze perfect tot een week in de koelkast bewaren.


Bereidingstijd:

Dit gerecht staat op 30 minuten op tafel.

Je kan de kruidenboter al op voorhand maken. Of kan je kruidenboter kopen.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 

919 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page