Gehaktballetjes met verborgen groenten
- Joke & Félien
- 3 okt
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 8 okt
Met deze super lekkere gehaktballetjes krijg je ineens een portie groenten mee. Ideaal dus. Ze happen heel snel weg, dus maak er zeker voldoende. Je kan ze ook prima koud eten als snack.

Ingrediënten

Ingrediëntenlijst:
600 g gekruid kippengehakt
100 g paneermeel
1 rode peper
1 ui
2 wortels
2 teentjes look
1 eidooier
3 el sojasaus
1 el kippenkruiden (extra, naar wens)
zoete chilisaus om te dippen
Bereidingswijze:
Snij 1 rode peper en 1 ui zeer fijn.
Schil en rasp 2 wortels.
Neem 600 g gekruid kippengehakt en voeg er 100 g paneermeel, de rode peper, de ui, de geraspte wortelen, 3 eetlepels sojasaus, 2 geperste teentjes look en een eidooier toe aan toe.
Kruid met zout, peper en 1 eetlepel extra kippenkruiden naar wens.
Meng goed.
Rol gehaktballen van het gehakt. Zie tip.
Bak de gehaktballetjes in 1 eetlepel boter met 1 eetlepel olie mooi bruin en gaar.
Serveer met een zoete of pikante chilisaus.
Smakelijk!
Tips:
Het gehakt plakt wat dus je doet dat best met licht vochtige handen. Maak je handen ook tussendoor nog eens nat. Wij maken gehaktballetjes van ongeveer 3 cm.
Je kan de gehaktballen ook kort aanbakken en nog 5 tot 10 minuten in de verwarmde oven verder bakken op 150°C.
Bereidingstijd:
Het snijden van de groenten neemt 10 minuten in beslag. Dan balletjes rollen, en die kan je meteen bakken. Op 25 minuten zijn deze gehaktballen klaar om te bakken.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
