top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Gehaktbrood

Bijgewerkt op: 13 nov. 2023

Hier is toch bijna iedereen dol op? Het smaakt echt bij zoveel heerlijke gerechten. En als je er eentje maakt de dag voor je het druk hebt, heb je toch heel snel eten.


Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Neem 700 g gehakt uit de koelkast.

  • Snij 1 sjalot en 1 teentje look fijn.

  • Bak sjalot en look even in 1 el olijfolie glazig.

  • Laat 1 eetlepel Provençaalse kruiden meebakken. (oregano, basilicum, tijm, rozemarijn)

  • Verwarm de oven voor op 170°C.

  • Meng het gehakt met een handje vers geknipt basilicum, 50 g paneermeel, 1 koffielepel mosterd, 1 ei, de gestoofde ui en look en zout en peper?

  • Vet een cakevorm in met 1 eetlepel olijfolie.

  • Doe het gehakt in de cakevorm. Je kan ook een broodje met de hand maken en in een ovenschaal bakken.

  • Bak het gehaktbrood 40 minuten op 170°C.

  • Smakelijk.

  • De gaartijd is afhankelijk van de dikte van je gehakt. Check dit dus zeker. Wij bakken in onze grote cakevorm 1 kg gehakt. Het gehaktbroodje is dan 6 cm hoog.

  • Je kan een gehaktbroodje goed invriezen als het eenmaal gebakken is. Je kan het ook al in schijven van 1.5 cm invriezen met bakpapier tussen. Zo kan je ze gemakkelijk ontdooien, en zelfs mee naar je werk / school nemen.

  • Wij gebruikten hier 1 kg gehakt.


Afwisseling

Dit is de basis van een lekker gehaktbroodje.

Met de toevoegingen en de kruiding kan je variëren.

Dit Italiaanse gehaktbroodje is ook heel erg lekker.



Mealprep

  • Je kan een gehaktbroodje tot 2 dagen op voorhand maken. En afbakken. Je bewaart het in de koelkast.

  • Je kan een gehaktbroodje goed invriezen als het eenmaal gebakken en afgekoeld is. Je kan het zo invriezen in zijn geheel. Of je kan het gehaktbrood ook al in plakken snijden van 1.5 cm. Dan vries je ze in met een stukje bakpapier tussen elk stukje vlees. Dat zie je hier. Zo kan je ze gemakkelijk ontdooien, en zelfs mee naar je werk / school nemen.

  • Om het gehaktbroodje terug op te warmen, leg je het best in een schaal met een deksel of je dekt de schaal af met aluminium. Zo droogt het vlees niet uit.


Bereidingstijd:

Je kan dit gehaktbroodje op 10 minuten in de oven steken. Het vleesbroodje moet nog wel 40 minuten bakken.

 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 





1.343 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page