top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Gembershotje

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023

An apple a day, keep the doctor away. Zeker als er nog eens citroen en gember wordt aan toegevoegd. Instant vitamientjes.

Recept voor gembershotje met citroen, gember en appelsap


Ingrediënten:

Ingrediënten voor gembershotje met citroen, gember en appelsap


Bereidingswijze:

  • Was en snij een gember van ongeveer 40/50g met schil in fijne stukjes.

  • Pers 2 citroenen uit (80 / 90 ml sap).

  • Doe ze samen in een goede mixer.

  • Voeg 100 ml vers appelsap of 1 appel toe.

  • Voeg 1 el kurkuma toe.

  • Mix 2 minuten op hoge snelheid.

  • Haal het Sap eventueel door een zeef.

  • Bewaar afgedekt tot 4 dagen in de koelkast.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Vul aan met vers appelsap als je het zachter van smaak wenst. Dit kan gaan van een scheutje of echt een half gembershotje met half appelsap. (of nog meer appelsap als je het de kinderen wilt leren drinken.)

  • Je kan ook vers appelsiensap toevoegen.

  • Een koffielepeltje honing kan het ook zoeter maken.

  • Je kan een scheutje bij je thee doen.

  • Als je dit puur wil drinken, dan kan je de hoeveelheden best verdubbelen als je het voor een paar dagen wil maken.

  • Je kan ook (rode) peper toevoegen voor een extra warme shot.


Bewaren / Invriezen

  • Bewaar afgedekt tot 4 dagen in de koelkast.

  • Je kan het in ijsblokvormpjes invriezen; zo kan je telkens een blokje laten ontdooien en toevoegen aan je sap of thee.

Bereidingstijd:

Dit is op 5 minuten gemaakt.




2.016 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page