top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Geroosterde bloemkool

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023

Een mooie bloemkool uit zijn geheel op tafel, dat oogt toch super mooi? En lekker is hij ook. Perfect als bijgerecht dus.

Recept voor geroosterde bloemkool

Ingrediënten:

Ingrediënten voor geroosterde bloemkool

Bereidingswijze:

  • Snij de bladeren grotendeels van de bloemkool.

  • Kook water in een kookpot waar de bloemkool net in past.

  • Leg de bloemkool met de roosjes kant naar onder in de kookpot: en kook de bloemkool 6 minuten vanaf dat het water terug kookt. Haal hem eruit met de schuimspaan en laat ondersteboven even uitlekken.

  • Warm de oven voor op 170°C.

  • Meng 45 g zachte boter met 2 el olijfolie.

  • Leg de bloemkool in een schaal en bestrijk royaal met het botermengsel en bestrooi met 1 tl lekker zout.

  • Rooster de bloemkool 1.5 uur (2 uur bij een grote bloemkool) en bestrijk elke 10 minuten met het botermengsel tot de bloemkool gaar is.

  • Serveertip: met tahinsaus. Als je die niet maakt, moet je dus enkel de bloemkool kopen.

  • Smakelijk.


  • Tahinsaus: Mix 40g tahin met 15g peterselie en een half teentje knoflook in de keukenmachine. Voeg 40 ml water en 1 el citroensap toe en kruid met z+p.

Tips:

  • Je kan de bloemkool alvast een uur bakken, en bij bezoek nog een half uur bij bakken.

  • Geroosterde bloemkoolbladeren wordt krokant. Ze zijn perfect eetbaar. Sommigen zijn er dol op. Wij vinden de bloemkool zelf veel lekkerder.


Bereidingstijd:

Op zich heb je aan dit gerecht niet zo veel werk. Maar je moet wel elke 10 à 15 minuten de bloemkool insmeren met een boter/oliemengsel.

Dit gerecht zit op 10 minuten in de oven.

165 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page