Gestoofde appeltjes met yoghurt is een heerlijk en gezond ontbijt, tussendoortje of dessertje. De appels worden gestoofd met een beetje kaneelsuiker. Nadien maak je in een mooi glaasje laagjes met de romige yoghurt, de appels en de kruimels van speculaas. Het is een eenvoudig en smaakvol gerecht dat perfect is voor elk moment van de dag. Een traktatie!
Ingrediënten:
Bereidingswijze: Het receptje is voor 4 personen:
Schil 2 zoete appels en snij de appels in blokjes.
Doe de appels in een pannetje samen met eetlepels kaneelsuiker en stoof de appels 3 minuten op een zacht vuur.
Verkruimel de speculaas.
Smullen maar!
Tips
Je kan ook natuur yoghurt gebruiken.
Je kan nog wat vanille essence onder de yoghurt druppelen.
Je kan een peer stoven ipv een appel.
Je kan de suiker weglaten.
Je kan ook kaneelpoeder gebruiken in plaats van suiker.
Wij verkruimelen de speculaas in een stevig plastic zakje door er met een deegrol op te kloppen.
Wij houden nog van een beet in de appel. Als je liever zachtere stukjes appel hebt, moet je ze dus langer stoven.
Mealprep / Bewaren
Je kan de appel al een dag op voorhand stoven en afgedekt in de koelkast bewaren.
Bereidingstijd:
Deze yoghurtglaasjes met appel zijn op 10 minuten klaar.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments