top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Gevulde eieren met een asperge

Bijgewerkt op: 26 mrt.

Deze gevulde eieren zijn pure nostalgie. En het blijft een klassieker die het met een extraatje een lekker en mooi gerecht maakt op de brunchtafel

Serveer er een groene asperge bij. Of als het wat feestelijker mag kan een stukje gerookte zalm er ook wel bij. Heerlijk!

gevulde eieren met asperge

Ingrediënten

ingrediënten gevulde asperge

Bereidingswijze: Per persoon 1 eitje: Dit recept is voor 6 eitjes

  • Kook de eitjes 7 minuten.

  • Laat de eieren afkoelen en pel ze.

  • Snij onderaan een heel klein stukje af zodat de eieren later steviger kunnen recht staan.

  • Snij bovenaan het ei een stukje ei af tot je net aan het eigeel komt.

  • Haal het eigeel er heel voorzichtig uit met een lepeltje.

  • Doe het eigeel in een kommetje en prak met 1 eetlepel yoghurt, 1 eetlepel mayonaise en 1 koffielepel mosterd. Kruid met zout en peper en fijn geknipte peterselie.

  • Spuit het eigeel voorzichtig in het eiwit.

  • Snij een dikke cm van de onderkant van de asperges.

  • Bak de groene asperges 2 tot 4 minuten in een beetje olijfolie gaar.

  • Serveer de asperge in het eitje.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Deze gevulde eitjes zijn lekker bij een brunch of een salade.

  • Ook heel lekker bij de Paastafel.


Bereidingstijd:

Je kan deze gevulde eitjes op 12 minuten op tafel zetten.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 

118 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page