top of page

Gevulde eieren met een asperge

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 21 jun 2022
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 26 mrt 2024

Deze gevulde eieren zijn pure nostalgie. En het blijft een klassieker die het met een extraatje een lekker en mooi gerecht maakt op de brunchtafel

Serveer er een groene asperge bij. Of als het wat feestelijker mag kan een stukje gerookte zalm er ook wel bij. Heerlijk!

gevulde eieren met asperge

Ingrediënten

ingrediënten gevulde asperge

Bereidingswijze: Per persoon 1 eitje: Dit recept is voor 6 eitjes

  • Kook de eitjes 7 minuten.

  • Laat de eieren afkoelen en pel ze.

  • Snij onderaan een heel klein stukje af zodat de eieren later steviger kunnen recht staan.

  • Snij bovenaan het ei een stukje ei af tot je net aan het eigeel komt.

  • Haal het eigeel er heel voorzichtig uit met een lepeltje.

  • Doe het eigeel in een kommetje en prak met 1 eetlepel yoghurt, 1 eetlepel mayonaise en 1 koffielepel mosterd. Kruid met zout en peper en fijn geknipte peterselie.

  • Spuit het eigeel voorzichtig in het eiwit.

  • Snij een dikke cm van de onderkant van de asperges.

  • Bak de groene asperges 2 tot 4 minuten in een beetje olijfolie gaar.

  • Serveer de asperge in het eitje.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Deze gevulde eitjes zijn lekker bij een brunch of een salade.

  • Ook heel lekker bij de Paastafel.

  • Of maak deze feestelijk gevulde eieren.


Bereidingstijd:

Je kan deze gevulde eitjes op 12 minuten op tafel zetten.


Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


Commentaires


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page