top of page

Gevulde puntpaprika met ratatouille

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 27 sep
  • 3 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 8 okt

Gevulde paprika is het perfecte gerecht waar je mee kan mealpreppen. Snel gemaakt en nadien heb je de hele dag om je te verheugen op deze ovenschotel. Rijst, pasta of puree erbij, en smullen maar.

Gevulde paprika puntpaprika met gehakt met ratatouille

Ingrediënten:

ree

Bereidingswijze: Per persoon neem je 1 paprika en 150 tot 200 g gehakt


  • Verwarm de oven voor op 175°C.

  • Snij 1 sjalot en 1 teentje look fijn.

  • Snij 1 groene, 1 gele, 1 rode paprika en 1 courgette in fijne blokjes.

  • Fruit de sjalot en look even in 1 eetlepel olijfolie glazig.

  • Was de paprika's, snij ze in 2 en verwijder de zaadlijsten.

  • Meng voor 4 personen 600 tot 800 g gehakt met 50 tot 100 g paneermeel, 1 koffielepel mosterd, 1 ei, de helft van de gestoofde ui en look en zout en peper.

  • Verdeel het gehakt over de halve paprika's.

  • Leg de gevulde paprika's in een ovenschaal en bak ze gedurende 20 minuten in de oven op 180°C.

  • Ga verder met de pan met de gestoofde ui: voeg de paprika en courgette toe samen met 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 1 eetlepel paprikapoeder en zout en peper en stoof de groenten 10 minuten.

  • Voeg 150 g kerstomaten toe, die je reeds in 2 gesneden hebt en stoof het geheel nog 5 minuten aan.

  • Serveer de groentensaus bij de gevulde paprika's.

  • Serveer met rijst of pasta.

  • Smakelijk.


Met de airfryer

  • Snij 1 sjalot en 1 teentje look fijn.

  • Snij 1 groene, 1 gele, 1 rode paprika en 1 courgette in fijne blokjes.

  • Doe de sjalot, look, paprika en courgette in de schaal van je airfryer.

  • Voeg 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 1 eetlepel paprikapoeder en zout en peper toe.

  • Meng alles en gaar de groenten 15 minuten op 180°C.

  • Voeg 150 g kerstomaten, in 2 gesneden toe. Meng goed en laat nog 5 minuten mee bakken op 180°C.

  • Was de paprika's, snij ze in 2 en verwijder de zaadlijsten.

  • Meng voor 4 personen 600 tot 800 g gehakt met 50 tot 100 g paneermeel, 1 koffielepel mosterd, 1 ei, de helft van de gestoofde ui en look en zout en peper.

  • Verdeel het gehakt over de halve paprika's.

  • Leg de gevulde paprika's in de schaal van de airfryer en bak ze gedurende 20 op 180°C.

  • Serveer de groentensaus bij de gevulde paprika's.

  • Serveer met rijst of pasta.

  • Smakelijk.


De ratatouille met de Thermomix

  • Doe de geschilde look en sjalot in je mengbeker en mix 5 seconden op stand 5. Schraap naar beneden.

  • Fruit de sjalot en look in 1 eetlepel olijfolie glazig gedurende 3 minuten op 95°C.

  • Voeg 1 eetlepel Provençaalse kruiden (oregano, basilicum, tijm, rozemarijn), 1 eetlepel paprikapoeder en zout en peper toe.

  • Voeg de paprika en courgette toe en stoof dit 11 minuten linksomdraaiend op stand 1, op 98°C.

  • Voeg 150 g kerstomaten toe, die je reeds in 2 gesneden hebt en stoof het geheel nog 5 minuten op stand 1 linksomdraaiend, op 98°C.

  • Je kan kiezen of je de saus zo serveert, of dat je ze nog even wil mixen.

  • Smakelijk


Tip

  • De gaartijd is afhankelijk van de dikte van je gehakt. Check dit dus zeker.

  • Je kan ook gewone paprika’s nemen.


Veggie?

Je kan dit perfect met vegetarisch gehakt maken.


Mealpreppen?

  • Wij maken deze gevulde paprika's steeds als mealprep voor de avond erna, als het dan snel moet gaan.

  • Je kan de paprika's dus op voorhand vullen en maximum 1 dag, met deksel erop, in de koelkast bewaren.

  • Of je kan de gevulde paprika's eerst bakken, en ze nadien, met deksel op de ovenschaal, tot 2 dagen in de koelkast bewaren.

  • Je warmt de gevulde paprika's rustig op 120'C op, gedurende 15 minuten. Dek de paprika's best af met een deksel of met een vel aluminiumfolie.

  • Je kan deze ovenschaal na het bakken ook perfect in de diepvriezer bewaren. Laat de schotel dan rustig ontdooien en warm dan ook terug op in de oven op 100'C. Dek de paprika's best af met een deksel of met een vel aluminiumfolie.

  • Wie een oven met stoomfunctie heeft, kan de gevulde paprika's met 25% stoom opwarmen. Er moet dan geen deksel op de paprika's.


Afwisseling


Bereidingstijd:

Je kan, als je al saus hebt, deze gevulde paprika's op 10 minuten in de oven steken. Anders moet je de tijd van het saus maken er nog bijtellen.

De schotel met gevulde paprika's moet nog wel 20 minuten bakken.


Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!





Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page