top of page

Gnocchi met boontjes en spek

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 1 uur geleden
  • 1 minuten om te lezen

Zachte gnocchi, krokant gebakken spek en knapperige boontjes: dit eenvoudige gerecht staat in een wip op tafel en het zit boordevol smaak. Werk dit eenpansgerecht af met Parmezaanse kaas en geniet van een warm bord comfort food.


Ingrediënten:


Ingrediëntenlijst

  • 150 g gerookt spek

  • 2 sjalotjes, fijn gesnipperd

  • 350 g fijne boontjes

  • 1 pak gnocchi (250 g)

  • 2 lepels azijn of azijn uit bv een pot augurkjes

  • Parmezaanse kaas, naar smaak


Bereidingswijze:

  • Bak 150 g spek in een droge pan.

  • Voeg er na 1 minuut bakken 2 fijn gesnipperd sjalotjes aan toe.

  • Kook intussen 350 g fijne boontjes in water met 1 eetlepel bicarbonaat of zout.

  • Voeg 1 pak gnocchi van 250 g aan het spek toe en bak de gnocchi al roerend even mee.

  • Doe een scheutje bouillon of water toe in een glas en meng er een lepel mosterd en 2 eetlepels azijn onder.

  • Laat de gnocchi 2 minuten mee sudderen.

  • Giet de boontjes als ze beetgaar gekookt zijn, af.

  • Voeg de boontjes bij de gnocchi en het spek.

  • Meng alles goed.

  • Serveer met Parmezaanse kaas.

  • Smakelijk!

Tips:

  • Je kan de gnocchi ook vervangen door gekookte aardappelpartjes of gekookte pasta.

  • Je kan er ook restjes groenten aan toevoegen.


Bewaren

  • Je kan de boontjes al op voorhand koken.

  • Dit snel gerechtje maak je gewoon snel op het moment.


Bereidingstijd:

Dit eenpansgerecht met spek en boontjes zet je op 15 minuten op tafel.


Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!




Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page