top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Groene pesto

Bijgewerkt op: 15 sep. 2023

Verse pesto; die geur alleen al. Zalig!

Wij hebben een heel goed alternatief voor verse pesto. Maar af en toe maken wij hem heel graag zelf. Dan weet je perfect wat erin zit.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Doe het volgende in de mengbeker van je blender, Thermomix of maatbeker als je met de staafmixer mixt:

  • 80g Parmezaanse of Grana Padano kaas in stukjes, 60 g pijnboompitten , 1 bosje basilicumblaadjes (er mogen gerust wat takjes bij zitten), 1 teentje look, 100 tot 120 ml lekkere olijfolie extra vierge.

  • Mix dit kort tot een pesto. Of langer voor een gladde pesto. Wie echt graag stukjes of structuur wilt, gebruikt de pulsknop / kan met een scherp mes nog wat kaas en pijnboompitten hakken en die toevoegen.

  • Voeg z+p toe.

  • Voeg eventueel nog olie toe als je hem meer lopend wil.

  • Doe hem in een potje met deksel en zet koud.

  • Tip: met een laagje olie erop bewaart die 2 weken in de koelkast. Of vries de pesto in in een ijsblokjesvorm. Haal ze de dag erna uit de diepvries, steek ze in een zakje en vries ze terug in.

  • Smakelijk

Tips:

  • Je kan er naar wens nog een kneepje citroensap bij doen.

  • Je kan kiezen of je de pijnboompitjes eerst nog even in een droge pan aanbakt of niet.

  • Je kan uit de verstoog @albertheijn echt hele lekkere verse groene pesto kopen.


Bereidingstijd:

Deze pesto is op 5 minuten klaar.

82 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page