top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Groene pesto

Bijgewerkt op: 11 mrt.

Verse pesto; dat is een heuse smaaksensatie. Je zou hem alleen al maken voor de geur. Zalig! En zijn smaak is voor ons onmisbaar bij vele gerechten.

Wij hebben een heel goed alternatief voor verse pesto. Maar af en toe maken wij hem heel graag zelf. Dan weet je perfect wat erin zit.

groene pesto basilicum pijnboompit parmezaan olijfolie

Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Doe het volgende in de mengbeker van je blender, Thermomix of maatbeker als je met de staafmixer mixt:

  • 80g Parmezaanse of Grana Padano kaas in stukjes, 60 g pijnboompitten , 1 bosje basilicumblaadjes (er mogen gerust wat takjes bij zitten), 1 teentje look en 100 tot 120 ml lekkere olijfolie extra vierge.

  • Mix dit kort tot een pesto. Of langer voor een gladde pesto. Wie echt graag stukjes of structuur wilt, gebruikt de pulsknop of kan met een scherp mes nog wat kaas en pijnboompitten hakken en die toevoegen.

  • Voeg zout en peper toe.

  • Voeg eventueel nog olie toe als je de pesto meer lopend wil maken.

  • Doe de groene pesto in een potje met deksel en zet koud.

  • Tip: met een laagje olie erop bewaart de pesto 2 weken in de koelkast. Of vries de pesto in in een ijsblokjesvorm. Haal ze de dag erna uit de diepvries, steek ze in een zakje en vries ze terug in.

  • Smakelijk

Tips:

  • Je kan er naar wens nog een kneepje citroensap bij doen.

  • Je kan kiezen of je de pijnboompitjes eerst nog even in een droge pan aanbakt of niet.

  • Je kan uit de verstoog @albertheijn echt hele lekkere verse groene pesto kopen.


Bereidingstijd:

Deze pesto is op 5 minuten klaar.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 




203 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page