top of page

Romige tomatensaus met scampismaak

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 14 uur geleden
  • 2 minuten om te lezen

Deze romige tomatensaus met scampi zit boordevol smaak dankzij een slimme truc: de pantsers van de scampi worden mee gestoofd met ui, sjalot en look, zodat hun volle, zilte aroma in de saus trekt. Daarna gaan er tomatenpuree en tomatenblokjes bij, en wordt alles door de zeef gehaald voor een zijdezachte textuur. Deze saus is perfect voor bij pasta, maar ook lekker bij rijst of als basis voor een visgerecht.

Romige tomatensaus vol smaak met scampi

Ingrediënten

ree

Bereidingswijze:

  • Snij 1 ui en 1 sjalot fijn.

  • Stoof de ui en de sjalot aan in 2 eetlepels olijfolie.

  • Knijp er na 2 minuten 2 teentjes look bij en stoof dit 1 minuut mee.

  • Voeg 1 eetlepel Provençaalse kruiden en een halve theelepel chilipoeder of cayennepeper toe. Roer goed.

  • Voeg de pantsers van de scampi toe en roerbak dit 2 minuten.

  • Je kan ze flamberen met een scheutje cognac.

  • Maak een kuiltje en voeg 1 blikje tomatenpuree van 140 g toe en laat dit 2 minuten mee bakken.

  • Voeg 1 blik gepelde tomaten toe.

  • Vul elk blik voor 3/4de met water, zodat je ook het laatste van de tomaten hebt, en voeg ook dat toe.

  • Kruid met 1 blokje kippenbouillon (of tuinkruiden) en kruid met zout en peper.

  • Laat deze tomatensaus 12 minuten pruttelen.

  • Voeg 50 ml room toe en laat de saus lekker intrekken. Het vuur mag uit.

  • Doe de saus met de scampi door een zeef of passé-vite.

  • Smakelijk.


Voor de Thermomixlovers

  • Snij 1 ui, 1 sjalot en 2 teentjes look fijn: 4 seconden op stand 5.

  • Spatel de ui naar beneden.

  • Voeg 1 eetlepel Provençaalse kruiden en een halve theelepel chilipoeder of cayennepeper toe.

  • Stoof de ui en de sjalot aan in 1eetlepel olijfolie: 3 minuten, 100°C, op stand 1.

  • Voeg de scampipanters toe en laat 2 minuten mee bakken op 95°C, op stand 1.

  • Je kan ze flamberen met een scheutje cognac maar wij hebben dat in de thermomix nog nooit geprobeerd.

  • Voeg 1 blikje tomatenpuree van 140 g toe en laat dit 2 minuten mee bakken.

  • Voeg 1 blik gepelde tomaten toe.

  • Vul elk blik voor 3/4de met water en voeg ook dat toe.

  • Kruid met 1 blokje kippenbouillon (of tuinkruiden) en kruid met zout en peper.

  • Laat deze tomatensaus 12 minuten pruttelen op 95°C op stand 1.

  • Mix de saus op stand 4 gedurende 8 seconden.

  • Voeg 50 ml room toe en laat de saus lekker intrekken.

  • Doe de saus met de scampi door een zeef of passé-vite.

  • Smakelijk.


Tips:

  • Proef de saus, beslis wat je nog mist en kruid eventueel bij.

  • Deze saus is de basis bij veel van onze gerechten met pasta of bij vis.

  • Wij voegen standaard wel room toe bij deze saus.

  • Je kan de saus met de schillen heel kort mixen om nog meer smaak toe te voegen. Zie wel dat je de saus nadien door een fijne zeef of passé-vite kan halen.


Mealprep:

  • Je kan deze tomatensaus perfect 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren.

  • Je kan deze saus perfect dubbel maken en invriezen.


Bereidingstijd:

Je maakt deze tomatensaus met scampismaak op 20 minuten klaar.

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!




Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page