top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Halloween Pizza

Af en toe is het feest. En dan mag er wel eens iets in thema voor de kinderen op tafel komen. Wie zou deze spin nu niet tof vinden? En lekker is ie zeker. Griezelen maar.


Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 210°C.

  • Snij de sjalot fijn.

  • Bak het gehakt, de sjalot en een geperst teentje knoflook in een pan.

  • Kruid met oregano en basilicum. Kruid met zout en peper.

  • Voeg het potje tomatensaus toe.

  • Meng goed.

  • Neem een grote bakplaat en leg er een bakpapier op.

  • Zet in het midden een vuurvast schaaltje, waar achteraf de saus in kan.

  • Rol het pizzadeeg uit waarvan je de poten en de kop zal maken.

  • Snij het pizzadeeg in de helft.

  • Snij dan elke helft nog eens in 6 repen.

  • Beleg met dunne strepen pizzadeeg alvast de bovenkant van het schaaltje.

  • Bestrooi het deeg met Parmezaan en met geraspte pizzakaas.

  • Rol 8 stukken voorzichtig op. Dat worden de poten. Als je niet alle 8 de poten even lang wil maken, dan doe je de rest van het deeg bij het hoofd.

  • Leg de poten met de naad naar onder op het bakpapier.

  • Van het overige deeg maak je de bol voor het hoofd.

  • Bestrooi nog met de kaas die op het bakpapier is achter gebleven.

  • Bak de spin pizza 12 minuten in de oven op 210°C.

  • Vul het schaaltje met de saus.

  • Serveer nog met een lekker zout en eventueel met wat basilicum.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Je kan ook klaargemaakte spaghettisaus gebruiken.

  • Je kan de saus maken terwijl de spin pizza in de oven zit.

  • Je kan het schaaltje ook vullen met gesmolten brie.


Mealprep

  • De gehaktsaus kan je op voorhand maken.

  • De spin zelf kan je op voorhand maken, en later opwarmen. Al zouden wij ze meteen bakken en opeten.


Veggie:

Je kan er veggie gehakt voor gebruiken.



Bereidingstijd:

Dit gerecht staat op 15 minuten op tafel.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


81 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page