top of page

Kerst chocoladereep

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 14 uur geleden
  • 2 minuten om te lezen

Een kersttraktatie waar iedereen voor smelt?

Dat is de Christmas Chocolate Bark! 🎄

Het is zo simpel, maar zo-ho-ho-ho lekker! Smelt heerlijke chocolade, spreid het uit in een bakvorm en strooi er je favoriete toppings over. Laat de chocolade even hard worden en breek het daarna in stukken.

Ideaal om samen van te genieten of om mee te geven aan je gasten!

Je kan er ook mee trakteren uiteraard.

ree
ree

Ingrediënten

ree

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 55°C.

  • Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op.

  • Leg je favoriete chocoladerepen op het bakpapier op de bakplaat. Het mooiste is om af te wisselen met melk, pure en witte chocolade.

  • Zet de bakplaat 15 minuten in de oven op 55°C.

  • Zet intussen al je favoriete toppings klaar zodat je zo meteen kan doorwerken voor de chocolade weer hard wordt.

  • Haal de chocolade uit de oven en maak met behulp van een vorkje strepen door de chocolade zodat alles wat mengt en het ook tof wordt om naar te kijken.

  • Leg je favoriete toppings in de gesmolten chocolade. Zie tip.

  • Laat de chocolade weer hard worden in de koelkast.

  • Breek de chocolade in stukken.

  • Serveer ze zo, of pak ze mooi in en geef ze als een presentje.

  • Geniet

Tips:

  • Je kan mini chocolade kerstfiguren gebruiken, of kerststokken, gouden parels, karamel, m&m’s, meringue, mini marshmallows, karamel, eetbare bloemen, noten, gedroogde veenbessen, koekjes,…

  • Ook een snuifje zeezout doet het altijd goed.

  • Opgelet: witte chocolade mag niet warmer dan 55°C worden opgewarmd. Witte chocolade wordt nadien ook minder hard dus zie dat je die zeker onder de andere chocolade mengt.


Mealprep en Bewaren:

Bewaar de bark koel en droog in een afgesloten doos. Zo blijft hij mooi krokant.

Je kan hem dus een paar dagen op voorhand maken voor kerst.


Bereidingstijd:

Je kan deze toffe kerstchocola op 20 minuten maken.

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!





Recente blogposts

Alles weergeven
Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page