top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Italiaans broodje

Bijgewerkt op: 26 mrt.

Een lunch met al het Italiaanse lekkers op 1 broodje? Dat is het lekkerste wat er is. En als je dat lekkers als tomaten, Parmezaan, mozzarella, pijnboompitten, rucola,... nog eens samen fijn hakt, dan krijg je bij elke beet echt zo een smaakexplosie. Héérlijk!

broodje tomaat mozzarella pijnboompitten pesto parmezaan

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  • Snij een handvol rucola, 250 g (gekleurde) kerstomaten, 3 eetlepels Parmezaanschilfers, een paar takjes basilicum, 1 tot 2 gegrilde stukken paprika, 1 (buffel)mozzarella, 2 eetlepels zongedroogde tomaen, 2 eetlepels gegrilde pijnboompitten grof of fijn. Net wat je lekker vindt.

  • Meng alles goed.

  • Kruid met zout, peper en Italiaanse kruiden naar wens.

  • Snij een stokbroodje door.

  • Besmeer het broodje met groene pesto.

  • Doe de gehakte salade tussen het stokbroodje.

  • Smakelijk


Tips:

  • Maak dit broodje vooral met de ingrediënten die je zelf lekker vindt.

  • De gegrilde paprika geeft een heerlijke toets aan het geheel.

  • Je kan ook rode pesto tussen het broodje doen.

  • Dit lekkers smaakt ook goed tussen een wrap.

Bereidingstijd:

Je kan deze salade op 5 minuten op tafel zetten.


Niet Veggie?

  • Je kan er perfect een lapje Italiaanse ham bij eten.


Mealprep:

  • Je kan de ingrediënten van te voren snijden, maar ik zou het precies net voor het eten doen.

 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 



1.650 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page