Zelf gepaneerde kalfslapjes. Een beetje meer werk, maar echt zo lekker! Deze zijn gepaneerd in Panko (Japans broodkruim) en parmezaan met lekkere Italiaanse kruiden onder. Smullen!
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Laat de slager dunne lapjes kalfvlees snijden. Ze mogen evt met de machine gesneden worden zodat ze slechts 3 à 4 mm dik zijn.
Meng in een bord bloem met peper en zout. Klop 2 eieren los met peper en zout. En vul een bord met evenveel panko als geraspte Parmezaan. Meng er een lepel tijm, rozemarijn en oregano onder. Verse, maar uit een potje mag ook.
Paneer de lapjes: eerst in bloem, dan door het ei, en dan door de panko met kaas en kruiden. Zet weg tot gebruik.
Maak een lekkere tomatensaus. Dit is onze favoriete tomatensaus.
Kook de pasta al dente in water met zout en een bouillonblokje
Doe intussen 1 cm olijfolie (of zonnebloemolie) in de pan zodat je het vlees kan bakken. Eigenlijk is het frituren, dus leg zeker al keukenrol op een bord klaar om het vlees af te doppen.
Laat de olie goed warm worden en bak het vlees aan elke kant goudbruin. Opgelet, dat heeft maximum 2 minuten per kant nodig als je ze dun hebt laten snijden. Laat ze op keukenrol uitdruppen.
Giet de pasta af en meng er alvast wat tomatensaus onder.
Serveer de pasta met parmezaan, extra saus, basilicum en / of rucola en een extra schep kappertjes.
En leg het vlees ernaast.
Zet de kappertjes, de parmezaan, de rucola en de saus best mee op tafel.
Smullen!
Tips:
Het vlees kan je gerust al vooraf paneren en terug in de koelkast zetten tot gebruik.
De saus kan je vooraf maken. Of uit de diepvries toveren.
De pan met het restje olie kan je de dag erna gebruiken om patatjes in te bakken. Zo lekker!
Beter te dun vlees dan te dik! Klop desnoods met een vleeshamer of een pot choco op de lapjes.
Bereidingstijd:
Als je de tomatensaus niet meer moet maken, is dit lekkers op 10 minuten gepaneerd. Anders tel je er 20 minuten bij.
Deze lekkere pasta staat op 15/20 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments