top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Kersencake

Het kersen seizoen is toch fantastisch.

Deze cake is een toppertje. Het moeilijkste deel is wachten tot de cake kouder is zodat je het glazuur kan smeren ☺️



Ingrediënten



Bereidingswijze:

  • Doe het volgende in een mengkom: 150 g boter op kamertemperatuur, 190 g suiker, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels citroenrasp en 1 eetlepel vanille-extract.

  • Klop dit een paar minuten op.

  • Klop 3 eieren op, en voeg nadien lepel per lepel het ei toe terwijl je het deeg zachtjes verder klopt. Het deeg kan even gaan schiften, maar dat komt goed.

  • Schraap ook het deeg af en toe van de randen weg.

  • Meng 90 g zelfrijzende bloem met 110 g amandelmeel en een snuifje zout.

  • Voeg dit rustig toe terwijl je het deeg mengt.

  • Doe de helft van het deeg in een ingevette bebloemde cakevorm

  • Beleg het deeg met de helft van de uitgelekte kersen.

  • Doe het overige deeg in de vorm.

  • Beleg opnieuw met de kersen.

  • Bak de cake in totaal 55-60 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C. Eerst 40 minuten, pak hem in met aluminiumfolie als hij te bruin wordt en bak nog 15 / 20 minuten verder.

  • Laat 10 minuten afkoelen voor je hem ontvormt.

  • Laat afkoelen op een rooster.

  • Bestrijk met glazuur.

Tips:

Glazuur maak je van 1 eetlepel citroensap gemengd met 50g bloemsuiker


Bereidingstijd:

Je kan dit lekkers op 15 minuten in de oven zetten.


440 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page