top of page

Kersencake

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 30 jun 2022
  • 1 minuten om te lezen

Het kersen seizoen is toch fantastisch.

Deze cake is een toppertje. Het moeilijkste deel is wachten tot de cake kouder is zodat je het glazuur kan smeren ☺️



Ingrediënten



Bereidingswijze:

  • Doe het volgende in een mengkom: 150 g boter op kamertemperatuur, 190 g suiker, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels citroenrasp en 1 eetlepel vanille-extract.

  • Klop dit een paar minuten op.

  • Klop 3 eieren op, en voeg nadien lepel per lepel het ei toe terwijl je het deeg zachtjes verder klopt. Het deeg kan even gaan schiften, maar dat komt goed.

  • Schraap ook het deeg af en toe van de randen weg.

  • Meng 90 g zelfrijzende bloem met 110 g amandelmeel en een snuifje zout.

  • Voeg dit rustig toe terwijl je het deeg mengt.

  • Doe de helft van het deeg in een ingevette bebloemde cakevorm

  • Beleg het deeg met de helft van de uitgelekte kersen.

  • Doe het overige deeg in de vorm.

  • Beleg opnieuw met de kersen.

  • Bak de cake in totaal 55-60 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C. Eerst 40 minuten, pak hem in met aluminiumfolie als hij te bruin wordt en bak nog 15 / 20 minuten verder.

  • Laat 10 minuten afkoelen voor je hem ontvormt.

  • Laat afkoelen op een rooster.

  • Bestrijk met glazuur.

Tips:

Glazuur maak je van 1 eetlepel citroensap gemengd met 50g bloemsuiker


Bereidingstijd:

Je kan dit lekkers op 15 minuten in de oven zetten.


Comments


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page