De eenvoudigste cake, die toch altijd heerlijk smaakt. Al kunnen wij het niet laten om er toch wat citroen bij te raspen. Maar dat moet dus zeker niet om hard te kunnen smullen.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Leg de boter alvast uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Vet een cakevorm goed in met boter en bestrooi met bloem. Doe het overtollige bloem weg.
Splits 4 eieren en hou het eiwit apart.
Klop de eiwitten stijf. Hou ze even apart.
Doe de 4 eigelen in een mengkom.
Voeg er 200 g suiker en 2 pakjes vanillesuiker bij.
Meng de eigelen met de suiker tot je een bleke massa hebt.
Voeg 200 g malse boter toe aan het beslag.
Zeef 200g zelfrijzende bloem bij het beslag.
Meng de boter en de bloem onder het beslag.
Als je een frisse toets wil, dan voeg je nog rasp van een halve citroen toe.
Meng voorzichtig het eiwit onder het beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en zet de cake in de voorverwarmde oven.
Bak de cake 50 à 60 minuten op 160°C (50 à 60 minuten gemiddeld).
Check met een stokje. Als het stokje droog is, dan is de cake klaar.
Smakelijk.
Tips:
Kleine of grote vorm? Wij maakten dit recept met 6 eieren en 300g suiker, 300 g bloem en 300 g suiker.
De algemene tip is dat je per 1 ei, 50 g boter, 50 g suiker en 50g bloem neemt.
Wij gebruiken rietsuiker, maar je kan evengoed witte suiker gebruiken.
De baktijd is afhankelijk van je oven, dus check even of de biscuit zeker gaar is.
Bereidingstijd:
Je kan deze cake op 10 minuten in de oven zetten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments