Laat je smaakpapillen verwennen met ons verrukkelijke kip in rode curry recept. De balans met knapperige groenten en rijst is zalig in combinatie met deze romige saus. Proef de harmonie van smaken in dit snelle gerecht. Het wordt vast een blijvertje.
Ingrediënten:
Bereidingswijze: voor 4 personen:
Bak 600 g kip in gele curry rondom bruin in een pan in 2 eetlepels olijfolie. De kip moet enkel aangebakken worden.
Doe de gebruinde kip even uit de pan.
Voeg terug 2 eetlepels olie toe en roerbak 2 zakken wokgroenten. Of neem 800 g verse groenten. (zie Tip)
Roerbak de groenten 5 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe.
Kook intussen (basmati) rijst gaar in gezouten water.
Maak een kuiltje in de groenten.
Voeg in het kuiltje 1 bakje rode curry pasta boemboe toe en bak de curry 2 minuten mee.
Voeg 200 ml kokosroom toe en meng goed.
Voeg de kip bij de groenten en laat de kip in de saus nog 2 minuten mee gaar worden.
Meng goed.
Serveer met de rijst, en eventueel met ringetjes rode peper, met ringetjes lente-ui en met koriander als je fan bent.
Smakelijk.
Tips:
Je kan uiteraard alle groenten nemen die je lekker vindt.
Als je meer tijd hebt, kan je alle groenten zelf snijden. Kies diegene waar je het meest zin in hebt.
Wij zijn hier wel fan van de Japanse of de Thaise groenten.
Veggie:
Deze curry is ook super lekker zonder vlees.
Melaprep:
Deze maaltijd staat zo snel op tafel, dat je ze niet perse moet mealpreppen, al kan het wel.
Bewaar ze dan tot 2 dagen afgedekt in de koelkast.
Bereidingstijd:
Je maakt deze Oosterse rijst met rode curry op 30 minuten klaar.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments