Ja dit is een klassieker om van te watertanden!
Deze koekjestaart is de perfecte mix van eenvoud en zaligheid!
Met lagen van romige botercrème en knapperige petit-beurre koekjes krijg je een dessert dat je gewoon niet kunt weerstaan. En het mooiste? Je hoeft de oven niet aan te zetten!
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Meng 250g zachte boter met 250 g bloemsuiker en een eetlepel cacaopoeder tot een zachte crème.
Maak een tas (straffe) koffie en doe dit in een plat bord.
Neem een mooie serveerschaal en leg hierop een laag koekjes naast elkaar. Smeer er een dikke laag boterroom op.
Sop nu elk koekje in de koffie en leg een tweede laag op de vorige laag met botercrème.
Besmeer de koekjes opnieuw met voldoende boterroom.
Maak zo 4 a 5 lagen.
Eindig met de boterroom.
Bestrooi met chocoladekorrels.
Aanvallen maar!
Tips
Je kan de taart ook versieren met chocoladeschilfers, slagroom, letterkoekjes, smarties, suikerparels...
Je kan 2 eetlepels Amaretto bij de koffie mengen.
Mealprep / Bewaren
Je kan deze koekjestaart ook de dag op voorhand al maken. De botercrème trekt er wel in, dus smeer voldoende.
Bereidingstijd:
Deze koekjestaart is op 15 minuten klaar.
Weetje
In de Kempen noemen we dit een 'koekskestaart'.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments