top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta vongole

Bijgewerkt op: 21 mei

Dit heerlijke klassieke bordje pasta met vongole staat toch wel in de favoriete top 10 van velen. Dit eenvoudig smaakvol gerecht staat ook super snel op tafel. Genieten met de grote G. Buon appetito.

bord pasta vongole


Ingrediënten:

ingrediënten pasta vongole


Bereidingswijze: voor 4 personen

  • Spoel 1 kg venusschelpen goed in koud water. Laat ze de eerste keer goed staan in koud water. Ververs het water 3 keer tot al het zand eruit is.

  • Snij de sjalot fijn.

  • Snij 2 teentjes look heel fijn.

  • Knip of mix (platte) peterselie zeer fijn.

  • Snij een half rood pepertje zeer fijn. Of zie tip.

  • Kook 500 g pasta net beetgaar.

  • Verhit een pan, voeg 3 el olie toe en bak de sjalot aan. Voeg de look toe en bak even mee. Als je verse 🌶 gebruikt, of een theelepel sambal, dan bak je die nu even mee. (Kies zelf hoe pikant je het wil.) Roer.

  • Voeg de venusschelpen toe en roer even. Het vuur mag hoog blijven.

  • Leg een deksel op de pan en laat de schelpen in 4 minuten gaar worden. Dan staan de schelpen open. Je kan na 3 minuten eens kijken.

  • Giet de pasta af en meng de pasta bij de venusschelpen.

  • Meng ook de pikante olie onder de pasta. Dit moet dus niet als je een pepertje of sambal mee hebt gebakken.

  • Strooi peterselie op de pasta met de schelpen. Kruid nog met peper.

  • Schep de pasta op de borden en schep er goed wat schelpen op. Werk eventueel nog af met extra peterselie.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Gebruik in plaats van de rode peper 3 lepels pikante olie. Een lepel sambal kan ook.

  • Onze supertip is om de olie van ansjovis in pittige marinade te gebruiken. Die ansjovis eten wij met plezier bij het aperitief. En nadien blijft de lekkerste olie over. Nooit wegkappen hoor. Mmmm.

  • Je kan ook vongole in een glazen flesje kopen en extra toevoegen.

  • Je kan ook kokkels gebruiken; die zijn goedkoper in prijs.


Mealpreppen

  • Je kan de schelpen al een paar keer spoelen en in koud water laten staan.

  • Je eet dit pastagerecht best meteen na het klaarmaken.


Bereidingstijd:

De schelpen spoelen is het meeste werk.

Nadien is deze pasta vongole op 10 minuten klaar.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


451 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page