top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta vongole

Bijgewerkt op: 3 apr.

Dit heerlijke klassieke bordje pasta met vongole staat toch wel in de favoriete top 10 van velen. Dit eenvoudig smaakvol gerecht staat ook super snel op tafel. Genieten met de grote G. Buon appetito.

bord pasta vongole


Ingrediënten:

ingrediënten pasta vongole


Bereidingswijze:

  • Spoel de venusschelpen goed in koud water. Laat ze de eerste keer goed staan in koud water. Ververs het water 3 keer tot al het zand eruit is.

  • Snij de sjalot fijn. Snij 2 teentjes look heel fijn.

  • Knip (platte) peterselie zeer fijn.

  • Snij een half rood pepertje zeer fijn. Of zie tip.

  • Kook pasta net beetgaar.

  • Verhit een pan, voeg 3 el olie toe en bak de sjalot aan. Voeg de look toe en bak even mee. Als je verse 🌶 gebruikt, of een theelepel sambal, dan bak je die nu even mee. (Kies zelf hoe pikant je het wil.) Roer.

  • Voeg de venusschelpen toe en roer even. Het vuur mag hoog blijven.

  • Giet de pasta af en meng het vocht van de venusschelpen onder de pasta. Meng ook de pikante olie onder de pasta. Dit moet dus niet als je een peper of sambal mee hebt gebakken. Leg een deksel op de pan en laat ze in 4 minuten gaar worden. Dan staan de schelpen open. Je kan na 3 minuten eens kijken.

  • Strooi peterselie op de schelpen. Kruid nog met peper.

  • Schep de pasta op de borden en schep er goed wat schelpen op. Werk eventueel nog af met extra peterselie.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Gebruik in plaats van de rode peper 3 lepels pikante olie. Een lepel sambal kan ook.

  • Onze supertip is om de olie van ansjovis in pittige marinade te gebruiken. Die ansjovis eten wij met plezier bij het aperitief. En nadien blijft de lekkerste olie over. Nooit wegkappen hoor. Mmmm.

  • Je kan ook vongole in een glazen flesje kopen en extra toevoegen.

  • Je kan ook kokkels gebruiken; die zijn goedkoper in prijs.


Mealpreppen

  • Je kan de schelpen al een paar keer spoelen en in koud water laten staan.

  • Je eet dit pastagerecht best meteen na het klaarmaken.


Bereidingstijd:

De schelpen spoelen is het meeste werk.

Nadien is deze pasta vongole op 10 minuten klaar.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


333 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page