top of page

Loaded Mexicaans gevulde zoete aardappel

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 15 okt
  • 2 minuten om te lezen

Gevulde zoete aardappelen zijn een heerlijke traktatie die eenvoudig te bereiden zijn. Je kan eindeloos variëren met de vulling. Hier vullen we de zoete aardappel op zijn Mexicaans. Dat is echt genieten.

Mexicaanse gevulde Zoete aardappel loaded chili con carne guacamole cheddar zure room Nacho

Ingrediënten

ree

Ingrediëntenlijst

  • 4 grote zoete aardappelen

  • 600g gemengd gehakt

  • 4 tomaten

  • 1 rode en 1 gele paprika

  • Doritos Sweet Chilli Pepper

  • 1 sjalot of ui

  • 1 avocado

  • zure room

  • 1 klein bllikje rode bonen

  • 1 klein blikje mais

  • zoete paprika

  • Mexicaanse kruiden

  • Koriander als je er fan van bent


Bereidingswijze:

  • Was per persoon een grote zoete aardappel. Je moet hem niet schillen.

  • Bestrijk de zoete aardappels met olijfolie, en kruid ze met zout en peper.

  • Je kan de zoete aardappel garen door hem 30 à 40 minuten in zijn geheel in de stoomoven te leggen, of door hem in aluminium in te pakken en 30 tot 40 minuten op 150°C te bakken in de oven of airfryer.

Let op: de gaartijd is echt afhankelijk van de grootte en dikte van je zoete aardappel. Check dus door er met een scherm mesje in te prikken. Als het vanzelf gaat, dan is de aardappel gaar.

 Maak intussen de Mexicaanse vulling:

  • Bak 600g gehakt rul met een teentje fijn gesneden look en 1 fijn gesneden ui of sjalot.

  • Bak 1 fijn gesneden rode en 1 gele paprika in blokjes mee.

  • Voeg 3 eetlepels Mexicaanse kruiden toe. Je kan uiteraard ook zelf kruiden met chilipeper / cayennepeper / paprikapoeder / komijn

  • Voeg 4 lekkere trostomaten, die je in stukken gesneden hebt, toe.

  • Meng alles goed en laat de saus 10 minuten pruttelen. Roer af en toe eens goed.

  • Voeg, als je dat lekker vindt, 1 blikje rode bonen en 1 blikje mais toe. Meng goed.

  • Proef en kruid eventueel nog bij.

  • Maak guacamole door de avocado te prakken met een vork. Kruid met zout, peper, en een halve koffielepel Mexicaanse kruiden.

  • Haal de zoete aardappel uit de oven, en snij hem langs boven voorzichtig open.

  • Neem een handje Doritos Sweet Chilli Pepper en verkruimel de Doritos boven de aardappels.

  • Lepel de Mexicaanse saus over de zoete aardappelen.

  • Werk af met een lepel zure room, een lepel avocado en gemalen Cheddarkaas.

  • Verkruimel er nog extra Doritos over.

  • Serveer er zeker ook extra Doritos bij, want ze zijn super lekker bij zowel de Mexicaanse saus, de zoete aardappel als de guacamole.

  • Werk af met koriander.

  • En Geniet.


Veggie

  • Je kan vegetarisch gehakt nemen om de Chili te maken.

Tips:

  • Deze Chili con carne kan je best al een dag op voorhand maken, dan is het nog lekkerder.

  • Het recept van de quacamole vind je hier.


Bewaren / Invriezen

  • Je kan de saus op voorhand maken en invriezen.

  • De aardappelen kan je al wel op voorhand garen.

  • De aardappel vul je best pas vlak voor het eten.


Bereidingstijd:

Dit gerecht neemt wel een dik half uur in beslag.

Maar als je de saus op voorhand maakt, heb je niet zoveel werk.


Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!










Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page