top of page

Lookbrood met kaas

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 5 uur geleden
  • 2 minuten om te lezen

Je maakt jezelf én je tafelgenoten blij met dit lookbrood met kaas. Jij smeert jouw brood royaal in met zachte lookboter en mozzarella en je laat de kaas mooi smelten in de oven. Krokant, romig en vol smaak. Je zet in no time dit lookbrood op tafel. En het is perfect als aperi of naast pasta of soep.


Lookbrood met kaas

Ingrediënten

ree

Ingrediëntenlijst

  • 1 bolletje look

  • 75 g Ardense boter (op kamertemperatuur)

  • Handvol bieslook

  • Handvol peterselie

  • 0,5 koffielepel chilipeper

  • 1 ciabatta of stokbrood

  • Mozzarella kaas


Bereidingswijze:

  • Snij het topje van een bolletje look. Leg het op aluminiumfolie, doe er een scheut olijfolie op, en pak het in. Bak het bolletje look 20 minuten in de oven of airfryer op 180’C.

  • Neem een pakje Ardense boter en laat het op kamertemperatuur komen.

  • Doe 75 g boter in een systeem waarmee je kan mixen.

  • Knip er goed bieslook en peterselie bij. Wij nemen ongeveer 1 hand van elk.

  • Voeg 0,5 koffielepel chilipeper en zout en peper toe.

  • Je kan er nog andere kruiden aan toevoegen. Zie tip.

  • Knijp het bolletje knoflook uit de oven bij de boter.

  • Mix dit geheel helemaal fijn.

  • Snij je ciabatta of stokbrood middendoor zoals op de foto.

  • Besmeer het brood met de lookboter.

  • Bestrooi met mozzarella kaas.

  • Zet het brood onder de gril tot de kaas mooi goudbruin is.

  • Smakelijk

Met de Thermomix:

  • Zie boven.

  • Mix 15 seconde op stand en verhoog naar stand 10.

  • Spatel alles naar beneden en mix opnieuw 20 seconden op stand 5 en verhoog naar 10.

  • Herhaal eventueel.


Tips:

  • Je kan ook Parmezaanse kaas onder de kaas mengen.

  • Als je de look weg laat, dan heb je kruidenboter.

  • Je kan eindeloos variëren met de kruiden die je gebruikt. Wij voegen wel eens een paar blaadjes munt of een paar blaadjes koriander toe.

  • Wij gebruiken het Rozenzout. Dat is echt super lekker. Maar je kan ook zeezout gebruiken en een snuifje cayennepeper.

  • De kruidenboter is ook heel lekker bij gegrilde groenten en bij een stukje vis of vlees.


Bewaren:

  • Je kan de lookboter of kruidenboter een week bewaren in de koelkast.


Bereidingstijd:

Je kan de lookboter of kruidenboter op 5 minuten maken. Als je terwijl de grillstand van de oven al voorverwarmt, dan zijn de lookbroodjes nadien snel klaar.


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page