top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Mexicaanse Kipsalade

Bijgewerkt op: 17 jun.

Een lekker snel gerechtje, vol met groenten en kruidig gebakken kip. Met een lekker broodje erbij heb je snel een goeie maaltijd.

Recept voor mexicaanse kipsalade met paprika, tomaten, avocado, rode ui, kip, komkommer en citroen


Ingrediënten:

Ingrediënten voor mexicaanse kipsalade met paprika, tomaten, avocado, rode ui, kip, komkommer en citroen


Bereidingswijze:

  • Doe kippenhaasjes in repen in een zakje. Voeg 1 el Mexicaanse kruiden toe. zie tip.

  • Laat de kip minstens een half uur marineren.

  • Snij 1 gele en 1 rode paprika in hele fijne blokjes.

  • Snij een halve of een hele komkommer in kleine blokjes. De zaadlijsten gebruik je niet.

  • Snij een rood uitje in fijne ringen.

  • Snij 4 tot 4 kleine trostomaten in kleine blokjes.

  • Meng de groenten voorzichtig en kruid met Mexicaanse kruiden, peper en zout.

  • Voeg 2 el vers koriander of peterselie toe.

  • Bak de kip in olijfolie in de pan, of in de airfryer.

  • Warm de nanbroodjes op in de toaster of in de pan.

  • Snij een avocado in repen. Kruid met Mexicaanse kruiden en knijp er een beetje citroensap overheen.

  • Serveer met koriander of met peterselie.

  • Smakelijk

Tips:

  • Je kan uiteraard de kruiding aanpassen.

  • De Mexicaanse kruiden die wij gebruiken bevatten komijn, paprika, chili, knoflook en oregano.



Mealpreppen / Bewaartips

  • Je kan de kip al op voorhand paneren en maximum 1 dag in een afgesloten zakje of bakje in de koelkast bewaren.

  • Je kan de groenten al 1 dag op voorhand snijden.

  • De avocado snij je best vlak voor gebruik.


Bereidingstijd:

Je kan dit lekkers op 15 minuten op tafel zetten.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


149 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Focaccia

Haringsalade

Comments


bottom of page