top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Mini Quiche met asperge en pancetta

Deze heerlijke mini quiches met asperges zijn zo lekker. Een krokant deeg en een romige vulling met stukjes asperge. Elke hap is een explosie van smaak. En het crunchy stukje pancetta geeft een heerlijk zoute beet bij het geheel.

Ja een quiche is altijd een goed idee.


Ingrediënten:


Bereidingswijze: Voor 1 taartdeeg.

  • Warm de oven voor op 190°C.

  • Vet een muffinvorm in. Of neem een grote quichevorm. Doe nadien bloem in de vorm en schud het overtollige bloem er uit.

  • Schil 250 g asperges en snij 2 cm van de harde onderkant weg.

  • Stoom of kook de asperges 5 minuten.

  • Klop 2 eitjes met 100 ml room en zout, peper en nootmuskaat op.

  • Voeg er 1 fijn gesneden rode ui en 1 fijn gesneden lenteui bij het eimengsel. Knip er verse bieslook bij.

  • Maak met behulp van een glas rondjes die groter zijn dan de vormpjes.

  • Leg de rondjes taartdeeg in de vormpjes.

  • Verdeel het eimengsel over de vormpjes.

  • Snij de asperge in stukken en verdeel die stukjes asperge over de vormpjes.

  • Bestrooi de vormpjes royaal met gemalen kaas.

  • Zet de quiche onderaan in de oven en kies voor onder en bovenwarmte.

  • Bak de quiche 30 minuten op 190°C.

  • Zet de quiche op het einde even onder de grill als je nog geen gouden korstje hebt.

  • Bak 150 g pancetta of gerookt spek krokant.

  • Serveer de krokante pancetta bij de quiche.

  • Bestrooi met vers geknipte peterselie.

  • Smakelijk!


Variatie:

  • Je kan andere groenten gebruiken.

  • Je kan quiche perfect maken met een restje groenten.

  • En je kan de quiche afwerken met pittigere kaas.

  • Je kan quiche met zowel kruimeldeeg als bladerdeeg maken.

  • Deze quiche met prei en spek is zeer lekker.


Veggie

Deze quiche is ook heerlijk zonder de pancetta.


Tips:

  • Je bakt de quiche best in een metalen vorm. Die geleidt de warmte beter en geeft een beter korstje.

  • Onze oven heeft een programma om quiche te bakken. Als je de stand van onderwarmte gebruikt en je zet de quiche op de onderste richel, dan zou het moeten lukken.


Mealprep / Bewaren

  • Je kan de asperges al schillen en stomen of koken.

  • Je kan de quiche al bakken, en nadien nog een dagje in de koelkast bewaren. Warm hem rustig terug op in de voorverwamde oven of de airfryer. 7 minuten op 150°C.

  • Je kan de quiche invriezen als hij gebakken is. Laat hem eerst terug op kamertemperatuur komen, en warm dan op in de voorverwarmde oven, 7 minuten op 150°C.


Bereidingstijd:

De quiche zit op 15 minuten in de oven.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 

258 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page