top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Mosselen Natuur

Bijgewerkt op: 10 jul.

Klassieke mosselen zijn een van de meest geliefde gerechten in België. Hier zie je hoe je ze perfect kunt bereiden in een paar eenvoudige stappen. Een vers frietjes erbij en dit gerecht is altijd een succes.

Mosselen natuur met verse frietjes en mosselsausje

Ingrediënten:


Bereidingswijze:

  • Was per persoon 1 kg mosselen in ruim water. Ververs het water 1 keer. Verwijder de baarden van de mosselen. Je kan ook de schelpen aan de mosselen eraf krabben.

Doe mosselen die stuk zijn weg.

  • Snij 2 uien en 3 stengels groen selder in grote stukken.

  • Neem een grote lage pot en stoof de groenten 2 minuten in een klontje boer of 2 eetlepels olie.

  • Neem de mosselen met je handen uit het water, laat kort tussen je handen uit lekken en doe de mosselen op de groenten.

  • Verdeel voor 4 kg mosselen 1 zakje mosselkruiden op de mosselen.

  • Doe een deksel op de pot en zet de mosselen op een hoog vuur op.

  • Schud na 3 minuten de pot even op.

  • Schud ze na 2 minuten nog eens op. Als de schelpen net open gaan en de mosselen van de schelp los komen, dan zijn de mosselen gaar.

  • Serveer met mosselsaus en een vers gebakken frietje.

  • Smakelijk


In de stoomoven

  • Leg de mosselen, de groenten en de kruiden in een hoge ovenschaal.

  • Meng alles goed.

  • Stoom de mosselen 7 tot 8 minuten op 100% stoom.

  • Serveer met een mosselsaus en geniet.


Mosselsaus

  • Meng per persoon 1 eetlepel mayonaise met 1 koffielepel mosterd en 1 eetlepel azijn.

  • Meng er (verse) peterselie onder.

  • Wij voegen ook steeds een eetlepel van het kookvocht van de mosselen toe.

  • Smakelijk


Tips:

  • Zie dat de mosselen niet te gaar worden! Wij vinden de mosselen het lekkerst als ze net open zijn. Dit neemt maximum 7 minuten in beslag. Als je een hoge pot neemt of teveel mosselen in de pot doet, dan hebben ze meer tijd nodig. Maar neem dus liever 2 potten om de lekkerste mosselen te krijgen.

  • Je kan nog een scheut witte wijn toevoegen aan de mosselen.


Nog mosselen over?

Je kan de overschot van de mosselen gratineren.


Bereidingstijd:

Deze lekkere pot mosselen zet je op 40 minuten op tafel.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


91 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Haringsalade

Comments


bottom of page