Deze stond al heel lang op ons lijstje om eens uit te testen. En dat is dus echt verrassend lekker. Een lekker groentensoepje dat je laat afsmaken zo hard je wil. Perfect.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Op het vuur:
Snij 1 grote ui grof en stoof ze in vetstof.
Schil en snij 1 wortel, 250g knolselder (de helft van een kleine knolselder, 2 wit en lichtgroen van prei en 1 aardappel in stukken.
Stoof ze even mee.
Voeg 1 l water, 2 bouillonblokjes (kip en tuinkruiden) en zout en peper toe.
Laat 15 minuten koken.
Voeg een scheutje room toe.
Voeg 3 eetlepels mosterd toe.
Mix de soep.
Voeg eventueel water naar believen toe, afhankelijk hoe dik je de soep wenst.
Smakelijk.
Voor de thermomix vrienden.
Snij 1 ui 5 sec op stand 4.
Stoof 3 minuten op 105°, stand 1.
Schil en snij 1 wortel, 250g knolselder (de helft van een kleine knolselder, 2 wit en lichtgroen van prei en 1 aardappel in stukken.
Voeg ze bij de ui, samen met 2 bouillonblokjes (kip en tuinkruiden) en zout en peper en zet onder water.
Kook 15 minuten op 105°, stand 1.
Voeg een scheutje room toe.
Voeg 3 eetlepels mosterd toe.
Mix de soep, 1 minuut op 10.
Voeg eventueel water naar believen toe, afhankelijk hoe dik je de soep wenst.
Smakelijk.
Tips:
Je kan de combinatie aanpassen naar wat je lekker vindt uiteraard: wat meer of minder knolselder kan perfect.
Je kan de hoeveelheid of de sterkte van de mosterd aanpassen naar wens.
Bewaren / Invriezen
Je kan deze soep 3 tot 4 dagen in een koude koelkast bewaren. Warm telkens slechts de soep op die je nodig hebt.
Je kan de soep goed invriezen.
Bereidingstijd:
Deze mosterdsoep staat op 20 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments