top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Scones

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023

Wij aten deze lekkernijen altijd al op deze manier. Officieel is het met karnemelk, maar dat hebben we niet standaard in huis. Dus losten we het zo op. En het is superlekker bij de brunch.

Receptje voor scones met boter, confituur, melk, ei en rozijnen


Ingrediënten: voor 9 stuks:

Ingrediënten voor scones met boter, confituur, melk, ei en rozijnen


Bereidingswijze:

  • Warm de oven voor op 180'C.

  • Doe 350 g zelfrijzende bloem in een mengschaal.

  • Doe er 100 g koude boter in stukjes bij.

  • Knijp de boter met de handen of met een machine met een kneedhaak onder de bloem.

  • Klop 1 ei los met 150 ml melk. Hou 3 eetlepels apart!

  • Voeg het ei met de melk bij de bloem met boter.

  • Meng het kort met de hand of met een kneedhaak in de machine.

  • Meng 50g à 100g rozijnen onder het deeg.

  • Doe het deeg op een bebloemd werkblad.

  • Rol het deeg uit met een deegroller tot een dikte van 2.5 cm.

  • Steek met een smaller glas rondjes uit het deeg. Zie tip.

  • Leg die rondjes op een bakpapier.

  • Wrijf de scones in met een borsteltje met het restje ei met melk.

  • Bak ze 16 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

  • Serveer ze warm met aardbeienconfituur.

  • Traditioneel wordt er ook (slag)room bij gegeten.

  • Smakelijk

Tips:

  • Probeer zo dicht mogelijk bij de rand uit te steken, en zo dicht mogelijk tegen elkaar. zo krijg je er de meeste uit. Met een restje maak je een nieuwe bol, die rol je weer uit.

  • De rozijnen die zichtbaar zijn voor het bakken, duw ik dieper. anders branden die sneller aan.

  • We voegen ook wel eens gedroogde abrikozen in fijne stukjes toe.

  • Opgelet: Elke oven is anders. Je hebt misschien 20 minuten nodig Ipv 16 minuten.

Mealpreppen / Bewaartips

  • Je kan het deeg al op voorhand maken. En dan bak je het die dag of maximum de dag erna af.

  • Je kan de scones invriezen.

  • Je hoeft niet perse die 3 lepels ei met melk apart te houden. Je kan ook bijna alles gebruiken en nog een beetje in het glas laten. Het dient om de scones in te smeren voor het bakken. Als je het vergeet is het geen probleem. Je kan ze ook met of melk of met enkel ei insmeren.


Met de Thermomix?

  • Warm de oven voor op 180'C.

  • Doe 350 g zelfrijzende bloem in de beker.

  • Doe er 100 g koude boter in stukjes bij.

  • Mix 10 seconden op stand 5. Check of de boter gemengd is en het op broodkruim lijkt.

  • Klop 1 ei los met 150 ml melk. Hou 3 eetlepels apart!

  • Voeg het ei met de melk bij de bloem met boter.

  • Meng het deeg 10 seconden op stand 5. Check en herhaal desnoods 10 seconden.

  • Meng 50g à 100g rozijnen onder het deeg: 5 seconden op stand 4, linksomdraaiend.

  • Doe het deeg op een bebloemd werkblad. Dit gaat het handigste door gewoon de beker om te draaien en het mes los te maken.

  • Rol het deeg uit met een deegroller tot een dikte van 2.5 cm.

  • Steek met een smaller glas rondjes uit het deeg. Zie tip.

  • Leg die rondjes op een bakpapier.

  • Wrijf de scones in met een borsteltje met het restje ei met melk.

  • Bak ze 16 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

  • Serveer ze warm met aardbeienconfituur.

  • Traditioneel wordt er ook (slag)room bij gegeten.

  • Smakelijk


Bereidingstijd:

Je kan dit lekkers op 15 minuten in de oven zetten.


859 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page