top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Open ravioli met al het zomer lekkers

Bijgewerkt op: 10 aug.

Deze oogt zo mooi. En is ook echt super lekker. Als die Italiaanse smaken op je bord, dat is echt genieten.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Snij 400g tomaatjes door en meng met 2 el olijfolie, 4 el geknipte basilicum, 4 el geknipte rucola en kruid goed met z+p.

  • Snij 2 bakjes kerstomaten in 2.

  • Meng een bakje ricotta met 1 kuipje (verse) pesto. Kruid nog goed bij. Wie iets pikanter wil, kruid nog bij met paprikapoeder en chili of cayennepoeder.

  • Bak de plakjes parmaham in een pan (zonder olie) krokant.

  • Breng water met zout en bouillon aan de kook.

  • Snijd 1 pak verse lasagnebladen doormidden en kook ze 4 minuten.

  • Giet ze af en leg ze onmiddellijk op een handdoek, anders gaan ze kleven. Je kan ze er uiteraard ook met een schuimspaan of tang uithalen.

  • Start met de opbouw van je bord.

  • Vet het bord eerst in met 1 el lekkere olie met z+p.

  • Leg er een lasagneblad op. Schep er 1 el ricotta op en smeer uit. Beleg met tomaat, rucola, stukjes parmaham en parmezaan.

  • Daarna weer een lasagneblad, ricotta, rucola, stukjes tomaat, parmezaan en wat krokante parmaham.

  • Herhaal dit nog 3 keer of tot de blaadjes op zijn en eindig met het lekkers. Het tomatensap en de olie mag je er nog over verdelen.

  • Bestrooi met gebakken pijnboompitten.

  • Smakelijk.


Tips:

  • Je kan dit maken met al wat je lekker vindt. Deze is een variatie op onze 'Pasta Joke'.

  • Je kan dit uiteraard ook in een veggie variant maken.


Bereidingstijd:

Dit lekkers zet je op 15 minuten op tafel. Alles staat zo klaar. Enkel het opbouwen vraagt wat tijd. Als het sneller moet gaan, dan zou ik Pasta Joke aanbevelen.

oven.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 

1.186 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Visburgers

Comments


bottom of page