top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Orloffgebraad

Bijgewerkt op: 14 jan.

Dit is toch een heerlijk wintergerecht. Orloffgebraad, mama moet het maar horen en ze wordt zo terug gekatapulteerd naar haar jeugd. Heerlijk! Die gesmolten kaas en die laagjes vlees. En dan een kroketje erbij. Of 10. Zalig.



Ingrediënten:


Bereidingswijze:

  • Leg de varkenshaasjes een half uur op voorhand uit de koelkast.

  • Zet de oven op 160’ en zet er alvast een ovenschaal in zodat die kan opwarmen. (Dan schrikt het vlees straks niet)

  • Braad de varkenshaasjes langs alle kanten aan in boter.

  • Doe af en toe wat boter bij en kruid alle kanten goed met peper en zout.

  • Doe het vlees in de ovenschaal en braad nog 12 minuten in de oven op 160’. Dat is rosé, maar dat mag.

  • Stoof terwijl in het braadvet van het vlees een gesneden uitje of sjalotje, met 2 half doorgesneden teentjes look.

  • Doe de look uit de pan, en voeg de gesneden champignons toe. Kruid met peper, zout en vleesbouillon.

  • Voeg een busje room toe en kruid nog bij naar believen.

  • Als het vlees klaar is, haal je het uit de oven en doe je er nog aluminiumfolie over om het te laten rusten.

  • Snij het vlees in plakjes van 1 cm breed.

  • Maak in diezelfde ovenschaal laagjes met varkensvlees, stukjes kaas en hesp. Rauwe hesp, ossenvlees of paardenvlees kan zeker ook. (Maar dat had ik niet in huis)

  • Doe de champignonsaus in de ovenschaal naast het vlees.

  • Steek de ovenschaal nog minstens 10 minuten in de oven op 160’ tot de kaas gesmolten is, en het gerecht goed warm is.

  • Serveer met kroketjes en groentjes

  • Smakelijk


Tips:

  • Wij gebruiken varkenshaasje, want wij zijn nogal fan van snel. En dat moet minder lang in de oven. Dit kan zeker ook met gebraad of kalfsgebraad. Pas dan de tijd in de oven aan.

  • Nog beter. Ik maak altijd 2 haasjes: eentje voor die dag. En eentje om dan orloffgebraad te maken voor de dag erna. Hup de oven in en klaar. Zalig! En zalig gemakkelijk ☺️

  • De nog snellere versie: Je kan lekker gebraden varkensfilet voor de boterham kopen, en dikker laten snijden, op een halve cm. En dan kan je dat gebruiken.


Bereidingstijd:

Dit gerecht kan op 40 minuten op tafel staan.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 





121 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page