Dit heerlijke snelle gerechtje combineert de beste smaken. Smeuïge orzo, een heerlijk stukje zalm en die asperges passen er zo smaakvol bij. Echt een aanrader!
Ingrediënten: voor 4 personen:
Bereidingswijze:
Schil de witte asperges en snij de onderste 2.5 cm weg.
Snij de asperges in stukken van 3 cm. Of naar wens.
Snij van de groene asperges de onderste cm weg.
Snij een rode ui in ringen.
Kook de orzo met een bouillonblokje en zout volgens de verpakking. Kook hem 2 minuten minder lang! Je wil echt dat hij nog beet heeft.
Strijk een grillpan in met olie en grill de zalm.
Kruid met 1 el Za'atar en met z+p.
Bak de groene asperges 2 minuten mee. Roerbak ze naast de zalm. Haal ze nadien uit de pan.
Draai de zalm om en kruid opnieuw.
Bak de witte asperges en rode ui mee in de pan.
Doe er 2 el lekkere olfijfolie over en hussel wat door de asperges en ui.
Doe de zalm uit de pan als hij rosé is. Of naar wens. Als de zalm nog niet gaar is als de asperges dat wel zijn, haal dan de witte asperges ook zeker uit de pan.
Giet de Orzo af en meng in de pan met de asperges.
Voeg er 125 g Ricotto aan toe en brokkel er een 0.5 bouillonblokje bij.
Knip er 3 takjes verse dille bij.
Roer goed en warm alles goed op. Kruid eventueel nog bij.
Serveer met de zalm en groene asperges.
Serveer met citroen / limoen. Wij kruiden met Triple Lemon Peper wat echt een superlekkere frisse toets geeft.
Smakelijk
Tips:
Je kiest zelf of je dit enkel met witte of groene of de combinatie asperges maakt. Alles is lekker.
Je kan de zalm ook in kleinere stukken bakken om hem sneller gaar te krijgen.
Je kan nog extra verse kruiden toevoegen.
Je kan de Griekse pasta of orzo vervangen door pasta.
Mealpreppen / Bewaartips
Je eet dit best meteen na het maken. Maar het is de dag erna ook lekker, maar net iets droger. Je kan er dan een scheutje water of room aan toevoegen.
Bereidingstijd:
Deze maaltijd zet je op 25 minuten op tafel .
Comentários