Jullie zijn duidelijk dol op ovenschotels, en dat begrijpen we maar al te goed. Smeuïge puree bovenop een laag gehakt en broccoli, dat is een perfecte combinatie. Laat het smaken!
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Maak een lekkere smeuïge aardappelpuree met melk, een eitje, peper, zout en nootmuskaat.
Snij een sjalotje en een lenteui fijn.
Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes.
Bak 400 g gehakt in een pan aan.
Voeg het sjalotje en de lenteui toe.
Voeg de broccoli toe en stoof 4 minuten mee.
Voeg een half vleesbouillonblokje toe.
Voeg 2 eetlepels kruidenkaas toe. Voeg 50 ml room toe.
Meng alles goed.
Doe in een ovenschaal en bedek met de puree.
Bestrooi met gemalen kaas.
Zet nog in de oven onder de hete grill voor een mooi korstje.
Smakelijk
Tips:
We gebruiken de stronk van de broccoli hier niet. Die kan je perfect gebruiken om soep van te maken. Of je schilt de stronk en snijdt hem in blokjes, en dan kan je hem wel toevoegen bij de broccoliroosjes.
Je kan deze lekkere ovenschotel met alle groenten maken die je lekker vindt. Deze ovenschotel met prei is ook heerlijk.
Veggie?
Je kan dit perfect met veggie gehakt maken.
Zonder vlees kan het uiteraard ook.
Mealprep:
Je kan deze ovenschotel al volledig maken, en ze een dag bewaren in de koelkast. Je bakt ze dan in de oven op hetelucht op 180°C, en nadien geef je een korstje.
Je kan deze ovenschotel ook maken, en nog invriezen. Zet ze 's ochtends uit, en s'avonds bak je ze in de hetelucht op 180°C en je geeft een korstje.
Als je de ovenschotel maakt voor de dag erna, kan j best wat extra melk of room onder de puree voegen, want de dag erna is die iets droger. Wie een oven met stoomfunctie heeft, kan hem hem opwarmen door een beetje stoom toe te voegen.
Je kan een restje ook de dag later nog perfect eten, of nog invriezen.
Bereidingstijd:
Je kan deze ovenschotel met broccoli op 20 minuten in de oven zetten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
留言