top of page

Pannenkoekentaart met aardbeien

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 23 apr 2023
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 4 sep

Wij zijn dol op Pannenkoeken. Een pannenkoekentaart stond al 30 jaar op mijn lijstje om eens te maken. En het is zoonlief die er eentje maakte op een schoolvrije dag. Prachtig toch zo al die lagen pannenkoeken die een indrukwekkend dessert worden.

Recept voor pannenkoekentaart met pannenkoeken, confituur en aardbeien, pannenkoekentaart


Ingrediënten

Ingrediënten voor pannenkoekentaart met pannenkoeken, confituur en aardbeien
Ingrediënten voor pannenkoekentaart met pannenkoeken, confituur en aardbeien


Bereidingswijze:

  • Maak lekkere pannenkoeken. Doe het deeg maal 3!

  • Leg een pannenkoek op een mooie schaal.

  • Smeer er een laagje aardbeienconfituur op.

  • Leg er een pannenkoek op.

  • Herhaal tot de pannenkoeken op zijn.

  • Werk mooi af met aardbeien.



Tips:

  • Confituur is het Belgische woord voor jam :-).


Variatie

Populaire keuzes zijn slagroom met fruit, chocopasta met banaan, of lemon curd met mascarpone.


Mealprep:

  • Bak de pannenkoeken tot een dag op voorhand en bewaar ze afgedekt in de koelkast.

  • De taart is ook de volgende dag nog lekker. De vulling wordt iets droger, dus als je ze voor de dag erna maakt, mag je er wat meer confituur opsmeren.


Bereidingstijd:

Je kan op 5 minuten aan het bakken zijn. Het bakken zelf neemt wel een dik uur in beslag. Gebruik best 2 of 3 pannen.


Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page