Pannenkoekentaart met aardbeien
- Joke & Félien

- 23 apr 2023
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 4 sep
Wij zijn dol op Pannenkoeken. Een pannenkoekentaart stond al 30 jaar op mijn lijstje om eens te maken. En het is zoonlief die er eentje maakte op een schoolvrije dag. Prachtig toch zo al die lagen pannenkoeken die een indrukwekkend dessert worden.

Ingrediënten

Bereidingswijze:
Maak lekkere pannenkoeken. Doe het deeg maal 3!
Leg een pannenkoek op een mooie schaal.
Smeer er een laagje aardbeienconfituur op.
Leg er een pannenkoek op.
Herhaal tot de pannenkoeken op zijn.
Werk mooi af met aardbeien.
Tips:
Confituur is het Belgische woord voor jam :-).
Variatie
Populaire keuzes zijn slagroom met fruit, chocopasta met banaan, of lemon curd met mascarpone.
Mealprep:
Bak de pannenkoeken tot een dag op voorhand en bewaar ze afgedekt in de koelkast.
De taart is ook de volgende dag nog lekker. De vulling wordt iets droger, dus als je ze voor de dag erna maakt, mag je er wat meer confituur opsmeren.
Bereidingstijd:
Je kan op 5 minuten aan het bakken zijn. Het bakken zelf neemt wel een dik uur in beslag. Gebruik best 2 of 3 pannen.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!




Opmerkingen