Paste met look en olie. Een echte klassieker. Heel simpel te bereiden met maar een paar ingrediënten. Kies wel kwaliteit, want dat proef je.
Ingrediënten: voor 4 personen:
Bereidingswijze:
Doe 100 ml olijfolie extra vierge van goede kwaliteit in een pan.
Snij 4 teentjes knoflook in dunne plakjes. Doe ze in de olijfolie.
Warm de olie zachtjes op.
Kruid met 1 kl Chilipeper of cayennepeper.
Laat de plakjes look in 8 minuten op een zacht vuurtje bakken.
Kook intussen in water met zout en een half bouillonblokje 400g pasta beetgaar. Let op: het is echt belangrijk dat hij niet te gaar wordt.
Knip peterselie fijn.
Giet de pasta af.
Meng meteen onder de olijfolie met plakjes look.
Meng de peterselie eronder.
Meng goed.
Dien op met vers geraspte parmezaan.
Smakelijk
Tips:
Je kan uiteraard de kruiding aanpassen. Pikanter? Voeg verse rode peper in ringetjes of stukjes toe.
Je kan nog extra verse kruiden toevoegen.
Je kan er tomaatjes bij eten. Maar dan is het niet de klassieke versie.
Mealpreppen / Bewaartips
Je kan de olie al op voorhand maken.
De pasta met de olie is ook de dag erna nog lekker. Voeg de geraspte Parmezaan dan pas toe.
Met de Thermomix?
Je kan de olie met de plakjes look en de Chilipeper 10 minuten verwarmen op 75°, stand 1, linksomdraaiend.
Bereidingstijd:
Je kan dit lekkers op 15 minuten op tafel zetten.
Comments