top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta carbonara

Bijgewerkt op: 4 nov.

Zet je schrap voor een romige explosie van smaken met deze klassieke pasta carbonara! Met perfect gebakken spek, een zijdezachte saus van eieren en Parmezaanse kaas,.... Mmmm moeten we nog meer zeggen?

Klassiek!? Het is iets, wel of niet room onder de pasta carbonara. Wij doen het alleszins wel. Heerlijk om zo een romige smaakvolle saus te krijgen. Ja dit is voor ons comfortfood op zijn best.


Ingrediënten:


Bereidingswijze:

  • Bak 1 fijn gesneden sjalot glazig met 1 fijn gesneden teentje look.

  • Voeg 150 g fijn gesneden gerookt spek toe en bak.

  • Kook 400 g pasta in gezouten water met een bouillonblokje.

  • Meng intussen 3 verse eitjes met 100 g (vers) geraspte parmezaan en royaal peper.

  • Klop de eitjes goed los met 100 ml room.

  • Giet de pasta af als hij nog al dente is.

  • Meng, van het vuur af, het eimengsel en het spek goed onder de pasta. Anders gaat het ei stollen.

  • Serveer meteen met extra parmezaan.

  • Smakelijk.

Serveertips:

  • Je kan er nog extra gebakken pancetta of gerookt spek en extra parmezaan bij serveren.

  • Je kan nog een snuifje tijm bij het spek meebakken.


Tips:


Bereidingstijd:

Deze pasta carbonara is op 10 minuten klaar.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!



518 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Vol-au-vent

Comments


bottom of page