top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta carbonara met spruitjes

Bijgewerkt op: 20 feb.

Dit is echt een heerlijk gerecht. Zo heerlijk smeuige pasta, met een krokant stukje spek. En we voegen er gebakken spruitjes aan toe. Die geven een kleine crunch en een super lekkere en vooral gezonde toevoeging. Comfortfood op zijn best.


Ingrediënten:


Bereidingswijze:

  • Bak 1 fijn gesneden sjalot glazig met 1 fijn gesneden teentje look glazig.

  • Voeg 150 g fijn gesneden gerookt spek toe en bak een minuutje mee.

  • Voeg 250 g gekuiste spruitjes toe, snij ze best in 4, en haal er de harde kern uit.

  • Als het spek mooi gebakken is, voeg je 250 ml vleesfond toe en laat dat 5 minuten inkoken.

  • Kook 400 g pasta in gezouten water met bouillon.

  • Voeg 100 ml room toe aan het spek en kook 2 min mee.

  • Kruid de saus royaal met zwarte of gemengde peper.

  • Meng intussen 2 (verse) eitjes met 100 g (vers) geraspte parmezaan en royaal peper. Klop goed los.

  • Giet de pasta af als hij nog al dente is.

  • Meng de pasta meteen met het spek en de roomsaus.

  • Kluts 2 eitjes.

  • Meng van het vuur af het eimengsel goed onder de pasta.

  • Serveer de pasta meteen met extra parmezaan.

  • Smakelijk.


Serveertips

Je kan er extra spek of gebakken pancetta en extra parmezaan bij serveren.


Tips:


Bereidingstijd:

Deze pasta carbonara is op 10 minuten klaar nadat je spruitjes gepoetst zijn.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


1.090 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page