Spaghetti met zeevruchten
- Joke & Félien
- 3 jun
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 3 dagen geleden
Deze Zuiderse pasta is een heuse traktatie boordevol zeevruchten in een smaakvolle tomatensaus. Dit is echt een super lekker snel klaar gerechtje. Het ziet er feestelijk uit, en zo smaakt het ook. Zeker een aanrader.

Ingrediënten

Ingrediëntenlijst: voor 4 personen
2 sjalotjes, fijn gesneden
2 teentjes look, geperst
Chilipoeder of Sriracha (naar smaak)
70 tot 100 g tomatenpuree
200 g kerstomaten
50 ml room
400 g pasta
Zeevruchten
Peterselie, om af te werken
Bereidingswijze:
Pak de zak zeevruchten uit de diepvries als je begint. Je moet ze niet ontdooien!
Stoof 2 fijn gesneden sjalotjes in 2 eetlepels olijfolie.
Voeg 2 geperste teentjes look toe.
Voeg een puntje Chilipoeder of Sriracha toe om de saus iets meer pit te geven. (Net zoals je het wil.)
Stoof de kruiden en de look 2 minuten mee.
Voeg 70 tot 100 g tomatenpuree toe en bak even mee.
Voeg 200 g kerstomaten toe en bak ze even mee.
Voeg 100 ml water toe en laat de tomaten 5 minuten pruttelen.
Voeg 50 ml room toe.
Kook intussen de pasta al dente in water met een bouillonblokje.
Voeg 3 minuten voor de pasta klaar is, de zeevruchten toe bij de warme tomatensaus. Laat ze maximum 3 minuten mee pruttelen.
Doe als de pasta al dente is, een halve soeplepel pastawater bij de tomaten / zeevruchtensaus.
Giet de pasta af en meng onder de saus.
Voeg nog een scheut goede olijfolie toe.
Bestrooi met peterselie.
Smakelijk
Tips:
Je kan deze pasta ook maken met extra olie en enkel verse tomaten.
Deze pasta is ook super lekker met onze paprikasaus.
Laat de zeevruchten in ieder geval niet langer mee stoven dan 3 minuten. Je wil geen taaie zeevruchten.
Serveertips:
Je kan er aan tafel nog een scheutje olie aan toevoegen.
Op voorhand klaar maken?
Je kan de tomatensaus al klaarmaken, tot voor de stap dat je de zeevruchten moet toevoegen.
Warm de saus dan later eerst terug op, en voeg dan de zeevruchten toe als je pasta bijna gaar is.
Invriezen?
Wij zouden de saus met de zeevruchten in, niet opnieuw invriezen.
Maar wij hebben dit gerecht al wel gemaakt met een restje tomaten of paprikasaus uit de diepvries. Die voeg je dan bij je gestoofde ui en look toe. Een restje saus van 250 ml is al voldoende, en dan voeg je nog verse tomaten en pastawater toe.
Bereidingstijd:
Deze pasta frutti di mare is op 20 minuten klaar.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments