top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta frutti di mare

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023

Dit is echt een super lekker snel klaaar gerechtje. Het ziet er feestelijk uit, en zo smaakt het ook. Zeker een aanrader.

Recept voor pasta frutti di mare met spaghetti, tomaten, zeevruchten, peterselie, ui, look en room

Ingrediënten:

Ingrediënten voor pasta frutti di mare met spaghetti, tomaten, zeevruchten, peterselie, ui, look en room


Bereidingswijze:

  • Stoof een fijn gesneden sjalot of rode ui in 2 el olie.

  • Voeg 2 geperste teentjes look toe.

  • Voeg 1 kl of el Sriracha of chilipoeder toe. Net zoals je het wil.

  • Stoof 2 minuten mee.

  • Voeg 140 ml tomatenpuree toe en bak even mee.

  • Voeg 200 g kerstomaten toe en bak even mee.

  • Voeg 100 ml room toe.

  • Kook intussen de pasta al dente in water met bouillon.

  • Voeg 3 minuten voor de pasta klaar is, de zeevruchten toe bij de warme tomatensaus. Bak ze 3 minuten mee.

  • Doe als de pasta al dente is, 1 soeplepel pastawater bij de tomaten / zeevruchtensaus.

  • Giet de pasta af en meng onder de saus.

  • Voeg nog een scheut goede olijfolie toe.

  • Bestrooi met peterselie.

  • Smakelijk

Tips:

  • Je kan deze pasta ook maken met extra olie en enkel verse tomaten.

  • Deze pasta is ook super lekker met onze paprikasaus.

  • Laat de zeevruchten in ieder geval niet langer mee stoven.


Serveertips:

Je kan er aan tafel nog een scheutje olie aan toevoegen.


Op voorhand klaar maken?

Je kan de saus al klaarmaken, tot voor de stap dat je de zeevruchten moet toevoegen.

Warm de saus dan later terug op, en voeg dan de zeevruchten toe als je pasta bijna gaar is.


Invriezen?

Ik zou de saus met de zeevruchten in, niet opnieuw invriezen.

Maar wij hebben dit al wel gemaakt met een restje tomaten of paprikasaus uit de diepvries. Die voeg je dan bij je gestoofde ui en look toe. Een restje saus van 250 ml is al voldoende, en dan voeg je nog verse tomaten en pastawater toe.

Bereidingstijd:

Dit gerecht is op 10 minuten klaar.




688 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page