Deze Zuiderse pasta is een heuse traktatie boordevol zeevruchten in een smaakvolle tomatensaus. Dit is echt een super lekker snel klaar gerechtje. Het ziet er feestelijk uit, en zo smaakt het ook. Zeker een aanrader. Buon appetito.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Stoof een fijn gesneden sjalot of rode ui in 2 el olie.
Voeg 2 geperste teentjes look toe.
Voeg 1 kl of el Sriracha of chilipoeder toe. Net zoals je het wil.
Stoof 2 minuten mee.
Voeg 140 ml tomatenpuree toe en bak even mee.
Voeg 200 g kerstomaten toe en bak even mee.
Voeg 100 ml room toe.
Kook intussen de pasta al dente in water met bouillon.
Voeg 3 minuten voor de pasta klaar is, de zeevruchten toe bij de warme tomatensaus. Bak ze 3 minuten mee.
Doe als de pasta al dente is, 1 soeplepel pastawater bij de tomaten / zeevruchtensaus.
Giet de pasta af en meng onder de saus.
Voeg nog een scheut goede olijfolie toe.
Bestrooi met peterselie.
Smakelijk
Tips:
Je kan deze pasta ook maken met extra olie en enkel verse tomaten.
Deze pasta is ook super lekker met onze paprikasaus.
Laat de zeevruchten in ieder geval niet langer mee stoven.
Serveertips:
Je kan er aan tafel nog een scheutje olie aan toevoegen.
Op voorhand klaar maken?
Je kan de saus al klaarmaken, tot voor de stap dat je de zeevruchten moet toevoegen.
Warm de saus dan later terug op, en voeg dan de zeevruchten toe als je pasta bijna gaar is.
Invriezen?
Ik zou de saus met de zeevruchten in, niet opnieuw invriezen.
Maar wij hebben dit al wel gemaakt met een restje tomaten of paprikasaus uit de diepvries. Die voeg je dan bij je gestoofde ui en look toe. Een restje saus van 250 ml is al voldoende, en dan voeg je nog verse tomaten en pastawater toe.
Bereidingstijd:
Deze pasta frutti di mare is op 20 minuten klaar.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments