Dit is zo’n gerecht waar je gewoon blij van wordt – comfort food op z’n best, en perfect om indruk te maken zonder uren in de keuken te staan. Eén hap en je bent verkocht!
Een bord warme, romige pasta met stukjes malse kip in een rijke gorgonzolasaus. Daarbij de zachte smaak van prei en een lekkere bite van broccoli en erwtjes.
En wie geen fan is van Gorgonzola, kan het gewoon weg laten. Maar stiekem geeft het de saus wel een super lekkere diepe smaak. Dus zeker eens testen!

Ingrediënten

Bereidingswijze voor 4 personen:
Snij de kip in blokjes van 2 cm.
Was en snij de prei in fijne ringen.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Doe 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote (stoof) pan en bak de kip langs beide kanten goudbruin. Kruid ze met zout, peper en kipkruiden.
Let op, de kip moet binnenin nog niet helemaal doorbakken zijn.
Doe de kip even uit de pan.
Zet water op met zout en een bouillonblokje.
Kook hierin de broccoliroosjes 2 tot 3 minuten. Haal ze er met een schuimspaan uit.
Kook dan 350 g pasta beetgaar in gezouten water met een bouillonblokje.
Voeg een eetlepel olijfolie toe in diezelfde pan en bak 1 fijn gesneden sjalot aan.
Voeg de prei toe en stoof 5 minuten mee.
Voeg 150 tot 200 g g erwtjes toe en laat 1 minuut mee bakken.
Voeg een half kuipje mascarpone toe en een half pakje Gorgonzola. Roer alles goed door en verwarm dit geheel goed.
Kruid met zout en peper en eventueel een half blokje (tuinkruiden) bouillon.
Voeg de kip toe en meng goed. De kip gaart zo nog verder in de saus.
Voeg de broccoli en de gekookte pasta toe en meng goed.
Lekker met extra Parmezaanse kaas erover.
Geniet.
Tips:
Je kan zelf nog groenten naar believen toevoegen.
De andere helft van de mascarpone kan je gebruiken voor deze pasta. Pasta met mascarpone, spek en prei.
Veggie?
Dit pasta gerecht bevat veel groenten en heeft al een lekkere bite, je kan het dus perfect zonder kip maken.
Al zijn plantaardige kipstukjes ook een heerlijk idee.
Mealprep
Je kan dit gerecht perfect op voorhand maken.
Na stap 8 laat je het de groenten afkoelen, en dan leg je de kip tussen de groenten en de saus.
Dek af en bewaar in de koelkast.
Bij gebruik warm je de schaal 20 minuten op in de oven op 150°C.
Bereidingstijd:
Je kan deze pasta met kip op 15 minuten op tafel zetten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments