Deze romige pasta kan je maken met alle groenten die je lekker vindt. Als je pasta, lekkere groenten en mascarpone in huis hebt, dan maak je supersnel deze lekkere pasta. Je kan er eindeloos mee variëren.

Ingrediënten

Bereidingswijze: voor 4 personen
Verwarm 1 lepel boter in de pan.
Bak de kipdijfilet kort aan langs beide kanten.
Kruid met kippenkruiden.
Doe er 1 cm water bij en laat 15 minuten zacht sudderen.
Kook intussen 375 g pasta al dente in water met zout en een bouillonblokje.
Snij 1 ui of sjalotje fijn.
Stoof de ui 2 minuten.
Voeg 300 tot 400 g erwtjes toe.
Laat 1 zak spinazie slinken bij de erwtjes.
Verkruimel er 1 blokje vleesbouillon bij en kruid met zout en peper.
Voeg 200 g mascarpone toe aan de groenten en meng goed.
Giet de pasta af en meng onder de groentensaus.
Serveer met een stukje kip.
Smakelijk
Tips:
Je kan hier ook andere groenten voor gebruiken.
Je kan ook spek gebruiken ipv kip.
Mealprep
Je kan de groenten al stoven en de mascarpone eronder mengen. Je kan dit dan afgedekt in de koelkast een dag bewaren.
Je kan dit gerecht ook al volledig maken, en de dag erna in de oven opwarmen. De smaak is dan echt super, al smaakt het anders romig dan dat je het ineens op eet.
Veggie
Je kan het vlees perfect weglaten.
Bereidingstijd:
Deze lekkere pasta staat op 15 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Hozzászólások