top of page

Pasta met kruidig gehakt en knoflookyoghurtsaus

Foto van schrijver: Joke & FélienJoke & Félien

Bijgewerkt op: 15 jan

Deze pasta met kruidig gehakt is een super lekkere twist op de turkse pasta.

Lekkere comfortfood met extra tomaatjes en een romig gezond sausje; ja dat kan ons wel bekoren.

pasta met kruidig gehakt, kerstomaten, yoghurt en peterselie

Ingrediënten

ingrediënten voor en snelle pasta met kruidig gehakt en tomaten en yoghurt

Bereidingswijze: voor 4 personen

  • Snij 1 rode ui fijn.

  • Stoof de rode ui in 2 eetlepels olijfolie 2 minuten aan.

  • Voeg 400 g (runds) gehakt toe en plet het in de pan.

  • Kruid met 1 volle eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel currypoeder en1 koffielepel Chilipoeder. Wees niet te zuinig met de kruiden.

  • Maak een kuiltje en voeg 2 eetlepels tomatenpuree bij.

  • Laat de tomatenpuree even bakken en meng het goed onder het gehakt.

  • Kruid met zout en peper en laat alles 5 minuten goed bakken.

  • Meng intussen 100 ml romige (Griekse) yoghurt met 1 geperst teentje look.

  • Kruid de yoghurt bij met zout en peper.

  • Snij 250 tot 400 g kerstomaatjes half door.

  • Proef de gehaktsaus en kruid eventueel nog naar believen bij. Hij mag echt pittig zijn. De yoghurt verzacht het terug.

  • Neem een klein pannetje en voeg een bodem lekkere olijfolie toe. Doe er 1 volle eetlepel paprikapoeder in en meng goed.

  • Kook 375g pasta al dente in gezouten water met een bouillonblokje.

  • Doe op het einde een halve pollepel kookwater van de pasta bij het gehakt.

  • Giet de pasta af.

  • Doe de pasta op een mooi bord.

  • Doe er een royale portie gehaktsaus over.

  • Doe er 2 eetlepels yoghurtsaus over.

  • Voeg 2 eetlepels gesneden kerstomaten toe.

  • Lepel er een eetlepel van de olijfolie met paprikapoeder over.

  • Werk af met geknipte verse peterselie.

  • En schep door alle lagen heen.

  • Smakelijk


Tips

  • Je kan ook gemengd gehakt gebruiken, dat is zachter en net iets minder droog van smaak.

  • Je kan de kruiden helemaal naar wens aanpassen.

  • Je kan ook nog chili-olie aan het gerecht toevoegen.


Variatie

  • Wij hebben deze saus ook al gemaakt met fijn gesneden courgette en geraspte worteltjes onder.

  • Wij maken deze pasta met een kruidige olie. De originele saus is van Anna Paul en ze ging er mee viraal op tiktok. Zij gebruikt gekruide boter, maar wij houden meer van een lekkere olie.


Bewaren

  • Je kan deze tomatensaus gerust tot 2 dagen later eten. Bewaar ze afgesloten in de koelkast.

  • Deze gehaktsaus kan ook ingevroren worden.


Bereidingstijd:

Deze pasta met kruidig gehakt kan op 15 minuten op tafel staan.

Deze Turkse pasta moet je zeker eens uittesten, want je gaat hier zo van smullen.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


530 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page